Beenhouwer Matthew Bens, de eigenaars van het krantenwinkeltje en Robbie
Volledig scherm
PREMIUM
Beenhouwer Matthew Bens, de eigenaars van het krantenwinkeltje en Robbie © Mine Dalemans, Belga

REPORTAGE. Terug naar 'miljonairsdorp' Olmen, dag na de superpot: "Mensen die ik van haar noch pluim ken vragen me geld. Ik versta dat niet"

In het hol van Pluto genaamd Olmen stroomt daags na de miljoenenpot van EuroMillions de plaatselijke markt al vol met Ferrari’s, bouwen ze aan een jachthaven en openen Vuitton en Dior luxeboetieks voor al die miljonairs. Tenminste, dat zijn grapjes die als troost dienen voor wie naast de pot greep. De miljonairs zelf gebaren liever van krommenaas. “Eén dag is het nieuws bekend en ik krijg al berichten van mensen met tegenslag die om geld smeken.”

 1. Euromillions-jackpot van 142 miljoen euro is gespreksonderwerp van de dag in Olmen: “Maar hier ga je nu niet opeens Ferrari’s door het dorp zien rijden”
  PREMIUM
  olmen

  Euromilli­ons-jack­pot van 142 miljoen euro is gesprekson­der­werp van de dag in Olmen: “Maar hier ga je nu niet opeens Ferrari’s door het dorp zien rijden”

  Het nieuws dat de Euromillions-jackpot van 142 miljoen euro gevallen was in krantenwinkel De Pershoek in Olmen (Balen) ging woensdag uiteraard rond als een lopend vuurtje in het dorp, dat zo’n 3.800 inwoners telt. Opeens zijn 165 mensen die aan de groepspot hebben deelgenomen zo'n 870.000 euro rijker. Aan de balie van de winkel of toog van het café was er in het centrum dan ook maar één gespreksonderwerp.
 2. Wij spraken met zes EuroMillions-winnaars uit Olmen: “Wat gaan wij ermee doen? We hebben eigenlijk alles al”
  PREMIUM

  Wij spraken met zes EuroMilli­ons-win­naars uit Olmen: “Wat gaan wij ermee doen? We hebben eigenlijk alles al”

  Sandra en haar mama deden allebei mee, en wonnen samen 1,7 miljoen euro. “We hebben al zoveel miserie meegemaakt”, huilen ze van blijdschap. Maria zal een appartement kopen, zoals haar overleden man haar gevraagd had. “De kinderen zullen eindelijk een playstation 5 krijgen, dat kan er nu wél af”, zegt een papa van vijf. “En mijn zoon krijgt een aangepast vervoersbusje, omdat hij mindervalide is.” Het was gisteren groot feest in Olmen, in de Kempen, want 165 mensen zijn daar plotsklaps 866.043 euro rijker geworden. Onze reporter trok naar krantenwinkel ‘De Pershoek’, waar een paar flessen met bubbels werden gekraakt.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.