Beenhouwer Matthew Bens, de eigenaars van het krantenwinkeltje en Robbie
Volledig scherm
PREMIUM
Beenhouwer Matthew Bens, de eigenaars van het krantenwinkeltje en Robbie © Mine Dalemans, Belga

REPORTAGE. Terug naar 'miljonairsdorp' Olmen, dag na de superpot: "Mensen die ik van haar noch pluim ken vragen me geld. Ik versta dat niet"

In het hol van Pluto genaamd Olmen stroomt daags na de miljoenenpot van EuroMillions de plaatselijke markt al vol met Ferrari’s, bouwen ze aan een jachthaven en openen Vuitton en Dior luxeboetieks voor al die miljonairs. Tenminste, dat zijn grapjes die als troost dienen voor wie naast de pot greep. De miljonairs zelf gebaren liever van krommenaas. “Eén dag is het nieuws bekend en ik krijg al berichten van mensen met tegenslag die om geld smeken.”

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen
  Zemst

  Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen

  Aan de sluis op de Zenne in Zemst is deze voormiddag de fiets gevonden van de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de rivier is gevallen. De fiets lag op een twintigtal meter van de sluis en werd herkend door de familie van het slachtoffer. Er is deze middag ook een duiker het water ingegaan, maar de zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren. Ondertussen is de zoekactie weer stopgezet. Die zou pas binnen drie dagen hervat worden.
 3. Wij spraken met zes EuroMillions-winnaars uit Olmen: “Wat gaan wij ermee doen? We hebben eigenlijk alles al”
  PREMIUM

  Wij spraken met zes EuroMilli­ons-win­naars uit Olmen: “Wat gaan wij ermee doen? We hebben eigenlijk alles al”

  Sandra en haar mama deden allebei mee, en wonnen samen 1,7 miljoen euro. “We hebben al zoveel miserie meegemaakt”, huilen ze van blijdschap. Maria zal een appartement kopen, zoals haar overleden man haar gevraagd had. “De kinderen zullen eindelijk een playstation 5 krijgen, dat kan er nu wél af”, zegt een papa van vijf. “En mijn zoon krijgt een aangepast vervoersbusje, omdat hij mindervalide is.” Het was gisteren groot feest in Olmen, in de Kempen, want 165 mensen zijn daar plotsklaps 866.043 euro rijker geworden. Onze reporter trok naar krantenwinkel ‘De Pershoek’, waar een paar flessen met bubbels werden gekraakt.
 4. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.