Het leger aan het werk in Chaudfontaine.
Volledig scherm
PREMIUM
Het leger aan het werk in Chaudfontaine. © Photo News

REPORTAGE. Op stap met het leger dat de oorlog aangaat met het water en slijk: "We zouden overal willen helpen, maar wij krijgen ook onze orders van hogerop en voeren uit”

“Dat de mensen klagen dat ze ons te weinig zien na de overstromingen? Ik begrijp dat”, zegt onderofficier Nicolas Pourbaix, werfleider van de opkuis in het zo zwaar getroffen Chaudfontaine. Hij toont hoe hij met zo’n honderd collega’s zijn steentje probeert bij te dragen. “Voor ons zit het er bijna op, voor de inwoners is het nog maar begonnen”, klinkt het bij het 4de bataljon Genie.

30 reacties

 • Conny Gayse

  2 maanden geleden
  Het land is aan het verdrinken en zijn onze regeringen nu echt op vakantie?
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Het leger heeft nochtans het materiaal...spijtig genoeg zit dat in een of ander "derdewereldland"(waar wapens belangrijker zijn dan eten) en blijft enkel de oude rommel hier...kwestie van prioriteiten natuurkijk
 • Georges Baert

  2 maanden geleden
  Die extreme Vlamingen moeten eerst en vooral opgespoord worden en geëlimineerd, dan komt Pepinster aan de beurt
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Puin ruimen is één zaak, maar huizen repareren lijkt mij geen taak voor het leger.
 • Kristine Delacourt

  2 maanden geleden
  De belangrijkste hulporganisaties zouden het leger, de civiele bescherming en het Rode Kruis moeten zijn, met losse vrijwilligers als extra’s, gecoördineerd door deze drie. Nu is het juist omgekeerd! De vrijwilligers doen het meeste en moeilijkste werk, de overheid en RK zijn de extra’s. Voor mij is het GEDAAN met geld geven. Als er moet geholpen worden dan doe ik het liever zelf!
 1. Kleuters willen op speelplaats gedumpte cocaïne verdelen als snoepjes: politie kan drugsdealer klissen
  Antwerpen

  Kleuters willen op speel­plaats gedumpte cocaïne verdelen als snoepjes: politie kan drugsdea­ler klissen

  De Antwerpse politie heeft tijdens toezicht op het Kielplein een vermoedelijke drugsdealer aangehouden. De man vluchtte weg toen de agenten hem wilden controleren. Onderweg ontdeed hij zich bovendien van een doosje vol bolletjes cocaïne door het doosje weg te gooien op de speelplaats van een nabijgelegen kleuterschool. Een van de kleuters wilde de bolletjes al uitdelen als snoepjes, maar dat kon gelukkig verhinderd worden.
 2. Verdachte (19) fatale steekpartij op 15-jarige aangehouden op verdenking van moord
  Play

  Verdachte (19) fatale steekpar­tij op 15-jarige aangehou­den op verdenking van moord

  Jordy D. (19), de verdachte van de fatale steekpartij in Oostkamp waarbij de 15-jarige Milan M. het leven liet, is aangehouden op verdenking van moord. Dat is bevestigd aan onze redactie. Eerder vandaag reageerde de advocaat van Jordy M. bij VTM NIEUWS. Die zei dat zijn cliënt tot op het verhoor niet wist dat hij iemand had gedood. “En hij stortte volledig in toen dat duidelijk werd”, aldus advocaat Patrick Bernard Martens.