Gery, Luc, Wim en begeleidster Els, allemaal deel van dezelfde woongroep, zijn als volgende aan de beurt voor hun prikje tegen Covid-19.
Volledig scherm
Gery, Luc, Wim en begeleidster Els, allemaal deel van dezelfde woongroep, zijn als volgende aan de beurt voor hun prikje tegen Covid-19. © Florian Van Eenoo Photo News

REPORTAGE. Ook mensen met een beperking in zorginstellingen krijgen hun vaccin: “Hierna kunnen we eindelijk de wereld van de bewoners weer wat kleur geven”

Sinds deze week worden ook in de zorginstellingen voor mensen met een beperking de eerste vaccinaties tegen Covid-19 toegediend. Ademruimte dus voor voltijdse bewoners en zorgpersoneel, die hun dagelijkse en broodnodige structuur door corona omgegooid zagen. “Ze leven hier op elkaars lip. En het enige wat je kan zeggen is: ‘Nog een beetje wachten. Nog een beetje’”, zo hoorden we tijdens een bezoek aan Ebergiste in Gavere.

 1. Louis Michel over Bouchez: “Zijn grootste zwakte is zijn intelligentie”
  23

  Louis Michel over Bouchez: “Zijn grootste zwakte is zijn intelligen­tie”

  Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en Eurocommissaris Louis Michel (MR) heeft het in een interview met de krant La Dernière Heure opgenomen voor partijgenoot Georges-Louis Bouchez. Die kreeg na het vorige Overlegcomité van 24 maart bakken kritiek omdat hij - nog voor premier Alexander De Croo (Open Vld) goed en wel uitgesproken was - de beslissingen van de regering met de grond gelijk maakte. De MR maakt nochtans deel uit van de federale meerderheid.
 2. Jongeren Let’s Go Urban reageren nu ook zelf op El Kaouakibi-heisa: “Onze vereniging is doorheen de jaren groot geworden dankzij vele jongeren en vrijwilligers, níet door één persoon”
  ANTWERPEN

  Jongeren Let’s Go Urban reageren nu ook zelf op El Kaouakibi-hei­sa: “Onze vereniging is doorheen de jaren groot geworden dankzij vele jongeren en vrijwilli­gers, níet door één persoon”

  Voor het eerst sinds de zaak ontplofte, reageren de jongeren van het Antwerpse dansproject Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi ook zelf. 124 leden, jongeren en ouders van de vzw en het Antwerpse Kiel publiceerden zaterdagmiddag een open brief: “We zijn bezorgd dat onze vereniging moet sluiten en dat we allemaal onze tweede thuis verliezen.”
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel