Onze journaliste wast de haren van Christiane De Geyseleer (75).
Volledig scherm
PREMIUM
Onze journaliste wast de haren van Christiane De Geyseleer (75). © Jan De Meuleneir / Photo News

REPORTAGE. Onze journaliste draaide een dagje mee in het kapsalon waar ze is opgegroeid: “Nu durven we weer buitenkomen”

Ze knipten hun froufrou bij met een nagelschaartje - “scheef natuurlijk”. Ze stuurden hun man naar de bakker, omdat ze niet meer buiten durfden. Of ze probeerden hun uitgroei te camoufleren met een mengsel van mascara en fond de teint. Maar na bijna 4 maanden gesukkel kwam dit weekend een einde aan de lijdensweg van twee Christianes, één Lisette, twee Elianes, Maria, Sonja, Marie-José, Anny en Gilberte. Onze journaliste draaide na meer dan 10 jaar nog eens een dagje mee in het kapsalon van haar moeder, waar de gemiddelde leeftijd op dag 1 net boven de 70 uitkwam. 

  1. Testcentra krijgen vaker te maken met agressie van reizigers die test nodig hebben: “Wij zijn geen reisbureau”

    Testcentra zien steeds vaker agressie bij reizigers die coronatest nodig hebben: “Wij zijn geen reisbureau”

    Meer dan 70 procent van de test- en triagecentra zegt de laatste weken meer agressie te ervaren tegenover hun personeel. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica aan VTM Nieuws. Het gaat daarbij vooral om verbale agressie van mensen die een test nodig hebben om te reizen. “We begrijpen dat veel mensen uitkijken naar een vakantie en dat iedereen hunkert naar een leven zonder Covid-19. Wij zijn er echter niet om reizen te belemmeren of te bemoeilijken, zoals veel mensen beweren, maar wel om corona te bestrijden”, klinkt het.