"Oei, de pen werkt niet", zei Remco Evenepoel zondag, bij de ondertekening van zijn ereburgerschap in Dilbeek. Laurent D’Haeseleer, gepensioneerd leraar plastische opvoeding - maar vooral ambachtelijk luxepennenmaker -, schudt het hoofd bij zoveel amateurisme.
Volledig scherm
PREMIUM
"Oei, de pen werkt niet", zei Remco Evenepoel zondag, bij de ondertekening van zijn ereburgerschap in Dilbeek. Laurent D’Haeseleer, gepensioneerd leraar plastische opvoeding - maar vooral ambachtelijk luxepennenmaker -, schudt het hoofd bij zoveel amateurisme. © Belga / Pieter-Jan Vanstockstraeten

REPORTAGE. Na de pennenpech van koning Charles en Remco Evenepoel: “Op zo’n moment schrijven met een prul uit China... Ongelooflijk, toch?”

“Pak deze pen maar. Ge zult het verschil wel voelen”, zegt Laurent D’Haeseleer (73), wanneer hij ziet dat we nota’s maken tijdens het gesprek met een doodnormale blauwe balpen van dat bekende Franse merk. “Het is er eentje uit hars van cactussap uit India en met een fijne kop, om snel en klein mee te kunnen schrijven.” Op bezoek bij de ambachtelijke pennenmaker, die zich thuis inktblauw zat te ergeren over de pennenpech van King Charles en Koning Remco.