Amal Matar maakt de stalen klaar voor de robots. Ze is nieuw aangeworven, en werkt nog maar een tweetal weken in het AZ Delta. Voorheen was ze Covid-laborante in een ander labo.
Volledig scherm
PREMIUM
Amal Matar maakt de stalen klaar voor de robots. Ze is nieuw aangeworven, en werkt nog maar een tweetal weken in het AZ Delta. Voorheen was ze Covid-laborante in een ander labo. © Simon Mouton Photo News

REPORTAGE. Labo’s en laboranten houden het niet meer: “Ik droom ervan ’s nachts. Niet van de testen, wel van de hectiek”

Met 112.000 afgenomen coronatesten per dag, botsen ook de laboratoria op hun limieten. Het labo van het AZ Delta in Roeselare analyseert er dagelijks 3.000. ‘Opschalen' is het codewoord. De vierde golf bracht er nachtshiften, extra werkkrachten en nieuwe robots. Zelfs voor een team met “gouden handen” is het lastig volhouden. “Ik zit deze week aan twaalf overuren.”

  1. De laatste woorden van Dean tegen zijn moeder: “Dag mama, ik ga je missen”

    De laatste woorden van Dean tegen zijn moeder: “Dag mama, ik ga je missen”

    “Dag mama, ik ga je missen”. Dat waren de laatste woorden van de 4-jarige Dean Verberckmoes toen hij mama Elke afgelopen woensdag uitzwaaide. De vermiste kleuter is gisteravond dood teruggevonden in de Nederlandse provincie Zeeland. Zijn lichaam was gedumpt op een afgelegen parkeerplaats, aan het water in Neeltje Jans. Dave De Kock was eerder op de dag al opgepakt. Op de verlaten plek waar Dean gevonden werd, werd al een beertje achtergelaten.