Honderden feestvierders op straat in Brussel nadat Marokko zich plaatst voor volgende ronde van het WK voetbal in Qatar.
Volledig scherm
PREMIUM
Honderden feestvierders op straat in Brussel nadat Marokko zich plaatst voor volgende ronde van het WK voetbal in Qatar. © Photo News

REPORTAGE. Hoe een indrukwekkende menselijke ketting nieuwe clash tussen Marokkaanse jongeren en Brusselse politie voorkomt: “Vier feest. Dans. Zing. Maar vecht niet. Verniel niet”

Marokko won wél en mocht naar de achtste finales. Dus was het toch feest in Brussel - al scheelde het niet veel of het was weer oorlog geworden. Er was een indrukwekkende menselijke ketting van oudere mannen voor nodig om een confrontatie van jonge heethoofden met de politie te voorkomen. “Onze voetballers hebben ons trots gemaakt. Nu moeten wij hén trots maken. En dat doe je niet met vernielingen.”

153 reacties

 • Anita Billen

  2 maanden geleden
  Als ze willen kunnen ze wel. Fantastisch voorbeeld hoe het dus ook kan. Bravo voor de oudere Marokkaanse gemeenschap en op deze manier kunnen we samenleven.
 • WILLY DILLENS

  2 maanden geleden
  Proficiat aan de mannen die de menselijke ketting vormden. Zij namen samen met de risico's, de verantwoordelijkheid op om die jongeren in te tomen. Waarschijnlijk is dit de beste manier om die losgeslagen kinderen te bereiken : hun eigen mensen die duidelijk laten weten dat gewelddadig gedrag niet gedoogd wordt.
 • Jean-Marie Gijsen

  2 maanden geleden
  Eindelijk! Laten we hopen dat ze zo iedere keer optreden als die bende de boel wil afbreken. En vraag hulp aan de baronnen die die dorpen besturen.
 • Dirk Van der Weeën

  2 maanden geleden
  Respect moet je verdienen,en dat krijg je niet door eenmalige dingen te doen. Vraag aan de gedupeerden die daar keer op keer het slachtoffer zijn van dat crapuul,of aan de politiemensen die elke dag bagger en aanvallen moeten trotseren hoe die zich voelen.
 • Johan Vanhove

  2 maanden geleden
  bravo voor deze mensen en nu eens serieuze straffen voor deze relschoppers en niet te vergeten ook doen betalen
 1. Belgische studie toont aan: bepaald vetzuur is belangrijke factor bij uitzaaiingen van borstkanker

  Belgische studie toont aan: bepaald vetzuur is belangrij­ke factor bij uitzaaiin­gen van borstkan­ker

  Een bepaald vetzuur, meer bepaald palmitaat, speelt een belangrijke rol in de vraag of een borstkankerpatiënt uitzaaiingen zal krijgen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de VIB-KU Leuven, dat de VIB vrijdag bekendgemaakt heeft. Palmitaat kan een reeks signalen in kankercellen in gang zetten, die de cellen in staat stelt om verder te groeien tot uitzaaiingen of metastasen. Morgen/zaterdag is het Wereldkankerdag.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. ANALYSE. Ooit kon enkel een akkoord tussen PS en N-VA de basis leggen voor de redding van België. Nu trekken ze ten strijde tegen elkaar
  PREMIUM
  35

  ANALYSE. Ooit kon enkel een akkoord tussen PS en N-VA de basis leggen voor de redding van België. Nu trekken ze ten strijde tegen elkaar

  “De Wetstraat is gehackt”, schrijft professor politicologie Carl Devos. “Wellicht het werk van de Russen. Ze zijn erin geslaagd om de kalender van de toppolitici te manipuleren. Die is plots op 2024 gezet. Bovendien hebben ze de politiek opgesloten in een tijdlus, zoals in de film ‘Groundhog Day’: we worden gedwongen om steeds opnieuw hetzelfde te beleven. Een mentale marteling.”