BELGA / Dalemans
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA / Dalemans

REPORTAGE. Durbuy likt zijn wonden, luxehotel Marc Coucke wil volgende week al heropenen: “Ook ik heb staan bleiten, maar nu moeten we weer vooruit”

Het water stond er ‘s middags nog altijd, maar de eerste wonden waren gelikt en dus keek men in Durbuy gisteren alweer vooruit. Met – wat had je gedacht — het kamp-Coucke als grote motivator. “Van de vier eerdere overstromingen die ik de voorbije decennia al in Durbuy heb meegemaakt, was er geen enkele zo rampzalig als deze”, zegt Bart Maerten, medevennoot van het Coucke-imperium. 

70 reacties

 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Onze premies zullen wel mee de hoogte ingaan om mijnheer Coucke zijn miljoenimperium te vergoeden.
 • Lucie Vervaeke

  2 maanden geleden
  Proficiat aan dhr Coucke. Goed idee het luxe hôtel ye heropenen volgende week. Terug toerisme aantrekken is de boodschap. Sommigen hebben natuurlijk steeds een probleem om iets te begrijpen
 • Walter Corneel

  2 maanden geleden
  Blijkbaar is het enige wat telt hier en dat is kassa kassa !! Awel verteerd jullie geld dan in eigen streek ze kunnen het ook goed gebruiken ipv km te rijden voor een (duur) hapje te eten .
 • Pieter De Coninck

  2 maanden geleden
  Als iemand iets zal doen voor de bevolking zal het Coucke zijn,niet diegenen die wat oude kleren schenken die ze anders toch in de container gooiden .
 • Heléna Deloo

  2 maanden geleden
  Dan kan hij de bungalows ter beschikking stellen van de daklozen, nietwaar Marcske ?
 1. OVERZICHT. Zij overleefden overstromingen niet. “Yannick wilde dochter redden, maar stroming was te sterk”
  PREMIUM

  OVERZICHT. Zij overleef­den overstro­min­gen niet. “Yannick wilde dochter redden, maar stroming was te sterk”

  De officiële dodentol van de overstromingen in ons land loopt op. Stilaan krijgen die vreselijke cijfers ook een naam en een gezicht. Die van Yannick, Eric, Frédéric of Angelo, bijvoorbeeld. De oudste 62, de jongste amper 22. Yannick werd meegesleurd door het water van de Vesder toen hij op weg was om zijn dochter te gaan helpen, Frédéric werd opgeslokt door de Maas toen hij de verstopte afvoerpijp in zijn straat wilde vrijmaken.