Vorige zondag tijdens de repetities: het Ros Beiaard al even gelost aan de Hollandse Kazerne in Dendermonde
Volledig scherm
PREMIUM
Vorige zondag tijdens de repetities: het Ros Beiaard al even gelost aan de Hollandse Kazerne in Dendermonde © Geert De Rycke

REPORTAGE. De vier heemskinderen laten het Ros Beiaard uit: “Op 't Peirt zitten, da's eeuwige roem. Ik zette zelfs al handtekeningen op meisjesbuiken”

Een stad in trance én in tranen van ontroering, dat is Dendermonde dezer dagen. Voor het eerst in twaalf wel zeer lange jaren mag het Ros Beiaard zondag weer van stal en wacht vier nieuwe Heemskinderen eeuwige roem. “Het is echt keicool, daar bovenop ’t Peirt.”

 1. Jean-Marie Pfaff krijgt ereburgerschap: “Mijn hart ligt nog altijd in Beveren… en mijn museum binnenkort ook”
  Beveren

  Jean-Ma­rie Pfaff krijgt ereburger­schap: “Mijn hart ligt nog altijd in Beveren… en mijn museum binnenkort ook”

  “In Duitsland, Turkije of Mexico heeft nog nooit iemand van Beveren gehoord, maar ze weten wel wie Jean-Marie Pfaff is.” Voor burgemeester Marc Van de Vijver is er dan ook geen enkele twijfel dat de wereldkeeper de titel ‘Ereburger van Beveren’ dubbel en dik verdient. El Sympatico reageerde vrijdag zichtbaar geëmotioneerd. Hij kondigde tegelijk aan dat Beveren binnenkort zijn eigen Pfaff-museum krijgt.
 1. Marthe (23) sterft tijdens Batjesweekend in Roeselare na aanrijding met auto: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”
  Play
  Roeselare

  Marthe (23) sterft na aanrijding met auto, bestuurder was onder invloed: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”

  De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. In een eerste reactie reageert de familie van slachtoffer Marthe Hanssens bijzonder aangeslagen. “Ze stond aan het begin van haar leven”, klinkt het diep bedroefd.