Benjamin Van Cauwenberghe uit Deinze laadt op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool van Melreux (Hotton) een vrachtwagen uit die volgestouwd is met ingezamelde noodhulp: "Volgende week keer ik terug met een tweede camion, vol kuisgerief en droge voeding."
Volledig scherm
PREMIUM
Benjamin Van Cauwenberghe uit Deinze laadt op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool van Melreux (Hotton) een vrachtwagen uit die volgestouwd is met ingezamelde noodhulp: "Volgende week keer ik terug met een tweede camion, vol kuisgerief en droge voeding." © anthony dehez

REPORTAGE. “De generositeit uit andere delen van het land is een waar lichtpunt in deze donkere tijden”

Meubels, kleren, flessenwater, blikvoeding, speelgoed... In heel het land werd de afgelopen dagen massaal noodhulp ingezameld voor de slachtoffers van de zondvloed. Het voorbije weekend gingen al die spullen in vrachtwagens, bestelbusjes en volgestouwde koffers van personenwagens naar de getroffen regio’s. Niet altijd 100 procent gecoördineerd, maar daarom zeker niet minder welkom. “Het doet enorm veel deugd om te weten dat mensen van over de taalgrens, en zelfs van over de landsgrens, aan ons denken.”

 1. “Solidariteit is zo belangrijk in dit leven”: drie vrijwilligers vertellen waarom ze de slachtoffers van het noodweer willen helpen
  PREMIUM

  “Solidari­teit is zo belangrijk in dit leven”: drie vrijwilli­gers vertellen waarom ze de slachtof­fers van het noodweer willen helpen

  “We hebben nood aan veel handen”, liet Rode Kruis-Vlaanderen vrijdag weten en daarom lanceerde de hulporganisatie de solidariteitsactie ‘helpen helpt’. Een oproep die niet in dovemansoren viel: sinds vrijdagavond hebben ruim 8.500 mensen zich aangemeld. Verwacht wordt dat ze vanaf begin volgende week worden ingezet om hulp te bieden in de getroffen regio’s. Deze drie Vlamingen leggen uit waarom ze zich hebben geregistreerd als kandidaat-vrijwilliger.
 2. 91,17 procent Vlaamse 12-plussers kreeg al minstens eerste coronaprik
  1

  91,17 procent Vlaamse 12-plus­sers kreeg al minstens eerste coronaprik

  Meer dan negen op de tien Vlamingen ouder dan twaalf jaar hebben al minstens een eerste coronaprik gekregen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Tot en met 23 september kregen 5.290.290 Vlaamse twaalfplussers minstens een eerste dosis van een coronavaccin, goed voor een vaccinatiegraad van 91,17 procent. Het leeuwendeel daarvan, 5.194.059 Vlamingen (89,51 procent), is reeds volledig ingeënt. 96.231 twaalfplussers (1,66 procent) moeten nog een tweede prik krijgen.
 3. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.