Margot Heydt (27) had de meest klassieke e-step-verwondingen, de ‘uppercut’: twee verbrijzelde kaakgewrichten, een gebroken kaakbeen en tien gespleten tanden. “Ik zit aan 11.000 euro tandartskosten voor eigen rekening. Voorlopig"
Volledig scherm
PREMIUM
Margot Heydt (27) had de meest klassieke e-step-verwondingen, de ‘uppercut’: twee verbrijzelde kaakgewrichten, een gebroken kaakbeen en tien gespleten tanden. “Ik zit aan 11.000 euro tandartskosten voor eigen rekening. Voorlopig" © Xavier Piron/Photo News + RV

REPORTAGE. Chirurg en slachtoffers over de gevaren van de elektrische step: "Eén ritje zal wel geen kwaad kunnen, dacht ik”

Mond-, kaak- en aangezichtschirurg Christophe De Foer luidt de alarmbel. De laatste twee jaar belandden fors meer e-steppers op zijn operatietafel met zware gelaatstrauma’s, echte uppercut-fracturen uit de bokswereld. “In één klap breken ze beide kaken, beide kaakgewrichten én tanden. Vallen met een e-step is als vallen met vastgebonden handen en voeten. Ondingen zijn het. Blijf eraf. Neem de fiets." Drie slachtoffers doen hun verhaal: niet voor gevoelige zielen.

173 reacties

 • patrick feyen

  2 weken geleden
  Vroeger waren die er ook, niet elektrische steps. Maar tegenwoordig moet alles E- zijn? Eerst toelaten om wat nieuws te promoten en dan boetes, belastingen enz...hypocriet?
 • Alice Awouters

  1 maand geleden
  Politie heeft geen ogen verbieden die rommel de slijpschijf erin de straten van Antwerpen lijken wel schroot werven
 • Nadine Braem

  1 maand geleden
  Hier in Antwerpen rijden ze bijna uitsluitend op het voetpad en veel sneller dan 6km. Politie sluit zijn ogen
 • Raoul Rouma

  1 maand geleden
  Een rit op de ring rond Antwerpen is véél gevaarlijker! Indien je de wettelijke regeltjes volgt is een step zeker niet gevaarlijk. Maar waar is er nog politiecontrole?
 • Dirk Vanbesien

  1 maand geleden
  Heel begrijpelijk die frustraties van iedereen hier. Ook die van mij! Als rijinstructeur wordt ik er ook dagelijks mee geconfronteerd. (en niet enkel die e steps). Maar ja mensen...We gaan de electrische toer op he en zolang het dat is is het goed zeker. Wat zal het volgende zijn. Electrische rolschaatsen?