Voorlopig nog zonder verplichte coronapas: gezellig genieten op de Oude Graanmarkt
Volledig scherm
PREMIUM
Voorlopig nog zonder verplichte coronapas: gezellig genieten op de Oude Graanmarkt

REPORTAGE. Brusselse horeca niet gelukkig met verplichte coronapas: gaan klanten wegblijven? Hoe moeten ze controleren en hoe voorkomen ze gesjoemel?

Terwijl in Vlaanderen het caféleven stilaan weer in de plooi valt - lees: tooghangen en polonaises - worden in Brussel de schroeven op 1 oktober wellicht weer aangedraaid. In de praktijk zullen uitbaters van horecazaken alleen klanten met een coronapas mogen toelaten. En dat steekt. We trokken naar de Vlaamse côté van Brussel in de buurt van de Dansaertstraat en spraken met uitbaters, klanten en locals.

37 reacties

 • Eddy Boone

  1 maand geleden
  Wat een gezever, in tal van Eu landen werkt het , hier is het weeral een probleem .
 • Wesley Kenis

  1 maand geleden
  Wacht tot de pasjes massal rood kleuren voor wie de 3e shot weigert...´iet bij ons komen bleiten he vaxxies want dat is het gevolg van JULLIE keuze...en die rekening gaat pijn doen hoor, wees gerust!!!!
 • Wim Offermans

  1 maand geleden
  De "echte "klanten zijn reeds gevaccineerd en zullen net als ik hun smartphone bovenhalen.
 • Wendy Vandereyken

  1 maand geleden
  @Bob Jansens.. je hoeft je Covid Safe ticket enkel te tonen op je smartphone, je moet je smartphone niet afgeven daarvoor.
 • michel vandewiele

  1 maand geleden
  De horeca zal geen enkele klant verliezen hoor wie gewoon is een pint te gaan drinken of eens lekker te gaan eten zal zeker niet thuis blijven. Hij zal zich heel vlug laten vaccineren.
 1. Regering zet licht op groen voor stemrecht vanaf 16 jaar bij Europese verkiezingen
  61

  Regering zet licht op groen voor stemrecht vanaf 16 jaar bij Europese verkiezin­gen

  Bij de Europese verkiezingen van 2024 zullen jongeren vanaf 16 jaar kunnen gaan stemmen. Die afspraak stond al in het federale regeerakkoord en de ministerraad heeft donderdag het licht op groen gezet, zo meldt Groen, dat mee aan de kar heeft getrokken voor de hervorming. Eens het parlement de wijziging heeft goedgekeurd, zullen naar schatting 270.000 jongeren tussen 16 en 18 jaar mee kunnen stemmen voor de Europese verkiezingen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.