Erkan Konak.
Volledig scherm
PREMIUM
Erkan Konak. © Mine Dalemans

REPORTAGE. Belgische Erkan vreest het ergste: “Mijn vriend Taha én zijn twee zussen zijn vermist. Hun appartement stortte in. We hopen op mirakel”

De catastrofale verwoesting in hun heimat zorgt voor een ongeziene droefenis bij de Turkse gemeenschap in ons land. Onder meer moskeevoorzitter Erkan Konak is in het ongewisse over het lot van een vriend met wie hij twee weken geleden nog in Istanbul afsprak. Al proberen ook heel wat Belgische Turken hun emoties om te zetten in daden: in geen tijd is er in de mijngemeenten een groots hulpkonvooi ontstaan met goederen, geld en ontelbare handen.

17 reacties

 • ann de koker

  2 maanden geleden
  Veel sterkte aan alle getroffen mensen in Turkije ,mijn hart doet pijn als ik al deze ellende en verdriet zie .
 • Stephan Ekelmans

  2 maanden geleden
  Sterkte en moed daar. Ik begrijp de journalisten niet die er zijn!! Die slapen wel in hotels terwijl de mensen deze bedden nodig hebben en in auto’s slapen of tenten.
 • Alexia Geysen

  2 maanden geleden
  Veel sterkte aan alle getroffenen en de familie
 • Ivan Vandenberghe

  2 maanden geleden
  Veel sterkte aan de Turkse en Syrische bevolking!
 • Johan Vanautgaerden

  2 maanden geleden
  Veel sterkte en ik hoop dat de mensen in Syrië ook de noodzakelijke hulp krijgen.
 1. Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Gekocht’-koppel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangetekend schrijven kregen”
  PREMIUM

  Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Ge­kocht’-kop­pel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangete­kend schrijven kregen”

  Verbouwen na gezinsuitbreiding: het hoeft geen opzien te baren. Maar toen ‘Blind Gekocht’-deelnemers Tom Robberechts (31) en Vicky Van Der Elst (29) eraan begonnen, kregen ze plots een factuur van 616 euro in de bus. Kosten die de stad Mechelen hen aanrekent, nadat in het kader van een openbaar onderzoek rond hun verbouwingswerken, 88 buren aangetekend aangeschreven werden. “Omdat een klein stukje tuin grenst aan het perceel van een flatgebouw...”
  Mechelen
 2. Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan - voorlopig)
  PREMIUM
  1

  Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan - voorlopig)

  Ze staan in schriftjes, op platen, foto’s en affiches, soms zelfs op een drumvel. En het zijn er veel, héél veel. Met een verzameling van zo’n 23.000 handtekeningen van bekende voetballers, politici en artiesten is Antwerpenaar Dimitris Papanikitas (48) naar alle waarschijnlijkheid de grootste ‘filograaf’ van ons land (*). “Als ik mijn collectie morgen verkoop, kan ik een schoon, groot huis kopen, maar dat doe ik niet. Ik ben een verzamelaar, punt.”
 3. WEERBERICHT. Nat, natter, natst: betrokken zondag met regen in de voormiddag en buien en regen in de namiddag

  WEERBE­RICHT. Nat, natter, natst: betrokken zondag met regen in de voormiddag en buien en regen in de namiddag

  Vandaag/zondag staat een zeer natte dag op het menu, meldt het KMI. Het wordt betrokken met in de voormiddag vrijwel voortdurend regen. In de namiddag zijn er perioden van regen of buien. In het zuiden van het land is een donderslag niet uitgesloten en daar zijn de buien ook vaak feller. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 à 10 graden in het centrum en in Belgisch Lotharingen. Op het einde van de dag wordt de wind overal noordelijk. Rukwinden zijn mogelijk van 50 tot 60 km/h en lokaal kan 70 km/h of meer bereikt worden bezuiden Samber en Maas.
 1. Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

  Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrij­ders tijdig op te merken

  Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te "kijken kijken" en zo elke motorrijder te zien.