Erkan Konak.
Volledig scherm
PREMIUM
Erkan Konak. © Mine Dalemans

REPORTAGE. Belgische Erkan vreest het ergste: “Mijn vriend Taha én zijn twee zussen zijn vermist. Hun appartement stortte in. We hopen op mirakel”

De catastrofale verwoesting in hun heimat zorgt voor een ongeziene droefenis bij de Turkse gemeenschap in ons land. Onder meer moskeevoorzitter Erkan Konak is in het ongewisse over het lot van een vriend met wie hij twee weken geleden nog in Istanbul afsprak. Al proberen ook heel wat Belgische Turken hun emoties om te zetten in daden: in geen tijd is er in de mijngemeenten een groots hulpkonvooi ontstaan met goederen, geld en ontelbare handen.

17 reacties

 • ann de koker

  1 maand geleden
  Veel sterkte aan alle getroffen mensen in Turkije ,mijn hart doet pijn als ik al deze ellende en verdriet zie .
 • Stephan Ekelmans

  1 maand geleden
  Sterkte en moed daar. Ik begrijp de journalisten niet die er zijn!! Die slapen wel in hotels terwijl de mensen deze bedden nodig hebben en in auto’s slapen of tenten.
 • Alexia Geysen

  1 maand geleden
  Veel sterkte aan alle getroffenen en de familie
 • Ivan Vandenberghe

  1 maand geleden
  Veel sterkte aan de Turkse en Syrische bevolking!
 • Johan Vanautgaerden

  1 maand geleden
  Veel sterkte en ik hoop dat de mensen in Syrië ook de noodzakelijke hulp krijgen.
 1. De ouders van Sanda Dia spreken voor het eerst op proces-Reuzegom: “Toen ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar toppleiters”
  PREMIUM

  De ouders van Sanda Dia spreken voor het eerst op pro­ces-Reuzegom: “Toen ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar topplei­ters”

  Een week lang volgde Ousmane Dia, Sanda’s papa, sereen en waardig het proces. Op de laatste procesdag in de zaak-Reuzegom doorbrak hij de stilte: “Ik ben mezelf verloren”, zegt hij. Papa Dia toont een paar vuile sneakers, een stille getuige van de gruweldoop. “Deze schoenen zijn het enige dat me nog rest van mijn zoon.” Voor het eerst kregen Sanda’s vader, moeder en stiefmoeder het woord.
 2. Weyts houdt vast aan timing eindtermen

  Weyts houdt vast aan timing eindtermen

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts houdt vast aan de vooropgestelde timing om vanaf september 2023 te kunnen starten met de nieuwe eindtermen in de derde graad van het secundair onderwijs. Dat heeft de N-VA-minister donderdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Elisabeth Meuleman (Groen) en Hannelore Goeman (Vooruit). Om regelgevend tijdig klaar te zijn, suggereert Weyts om te werken met een voorstel van decreet in plaats van een ontwerp van decreet. Dat gaat doorgaans sneller omdat de tekst dan niet via de Raad van State moet passeren.
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.