Moustafa, uitbater van kledingzaak Torino, en zijn goede vriend Hashimi. Hashimi ging op het vorige WK zowel voor België als Marokko supporteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Moustafa, uitbater van kledingzaak Torino, en zijn goede vriend Hashimi. Hashimi ging op het vorige WK zowel voor België als Marokko supporteren. © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photonews

REPORTAGE. "België of Marokko? Zo heel veel maakt het niet uit, geen van de twee gaat wereldkampioen worden, dat weet een klein kind”

Zondag speelt België op het WK tegen Marokko. De meeste Belgen met Marokkaanse roots supporteren die namiddag, zoals haast alle voetbalfans doen, voor hun eerste liefde, voor de ploeg die in het ouderlijk huis werd aangemoedigd. Dat leert een wandeling door de Antwerpse Seefhoek. Maar op andere dagen juichen ze bijna allemaal net zo hard als de Rode Duivels winnen.

 1. Al negen lokale afdelingen dumpen partijnaam: CD&V “scoort dramatisch”, is “niet sexy” en “staat verruiming in de weg”
  PREMIUM

  Al negen lokale afdelingen dumpen partijnaam: CD&V “scoort dramatisch”, is “niet sexy” en “staat verruiming in de weg”

  9,7 procent haalt CD&V nog in de recentste peiling en lokale afdelingen vrezen dat zo’n dramatische score afstraalt op hun populariteit. Al minstens negen afdelingen trekken volgend jaar naar de gemeenteraadsverkiezingen onder een andere naam, een dozijn andere denken erover na. “Met bijna 35 procent beloonde de kiezer ons voor ons lokaal beleid en dat is een schril contrast met de huidige peiling van CD&V”, klinkt het in Vosselaar.
 1. Na veertig jaar gaat vanavond definitief de stekker uit Tihange 2: “Vergissing van de eeuw”

  Na veertig jaar gaat vanavond definitief de stekker uit Tihange 2: “Vergissing van de eeuw”

  Na Doel 3 is het vandaag de beurt aan de kernreactor Tihange 2 om definitief van het stroomnet gekoppeld te worden, na een carrière van precies veertig jaar. De centrale - uitgebaat door Engie Electrabel - met een capaciteit van 1.008 megawatt produceerde in al die jaren genoeg elektriciteit om België drie jaar lang van stroom te voorzien. Een honderdtal mensen zijn samengekomen om te betogen tegen de definitieve sluiting van Tihange 2. Onder hen politici als Bart De Wever (N-VA) en Marie Christine Marghem (MR).
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.