Moustafa, uitbater van kledingzaak Torino, en zijn goede vriend Hashimi. Hashimi ging op het vorige WK zowel voor België als Marokko supporteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Moustafa, uitbater van kledingzaak Torino, en zijn goede vriend Hashimi. Hashimi ging op het vorige WK zowel voor België als Marokko supporteren. © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photonews

REPORTAGE. "België of Marokko? Zo heel veel maakt het niet uit, geen van de twee gaat wereldkampioen worden, dat weet een klein kind”

Zondag speelt België op het WK tegen Marokko. De meeste Belgen met Marokkaanse roots supporteren die namiddag, zoals haast alle voetbalfans doen, voor hun eerste liefde, voor de ploeg die in het ouderlijk huis werd aangemoedigd. Dat leert een wandeling door de Antwerpse Seefhoek. Maar op andere dagen juichen ze bijna allemaal net zo hard als de Rode Duivels winnen.

 1. Covid en RSV tanen rustig weg: minder dan 700 coronapatiënten in ziekenhuis

  Covid en RSV tanen rustig weg: minder dan 700 coronapa­tiën­ten in ziekenhuis

  Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Er zijn nu 649 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, van wie 45 op de intensive care. Dat blijkt vrijdagochtend uit de cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat laat ook nog weten dat de RSV-epidemie officieel voorbij is. De griepepidemie is nog steeds in het land: het aantal incidenties bij de huisartsen stabiliseerde de voorbije week.
 2. WEERBERICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  WEERBE­RICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  De onstabiliteit in onze atmosfeer was van korte duur. Al vertaalt dat zich niet in een stralende zon. Want er zit veel vocht gevangen in de onderste luchtlagen, wat leidt tot heel wat lage wolken. Daarnaast voert een noordelijke stroming polaire lucht aan naar ons land. Hierdoor daalt de temperatuur opnieuw naar enkele graden boven het vriespunt. Ten zuiden van Samber en Maas is het opletten voor gladheid (CODE GEEL tot 12u).