Politie vraagt aan wandelaars de skipiste te verlaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie vraagt aan wandelaars de skipiste te verlaten. © Bart Leye

REPORTAGE. Baraque de Fraiture kan drukte niet meer bolwerken en blijft dit weekend afgesloten: “Kom niet, anders zal politie je moeten wegjagen”

De uitbater van de skipiste vreest het faillissement, in de frituur doen ze gouden zaken: voor het eerst in 10 jaar ligt er een dik pak sneeuw op de Baraque de Fraiture en komen er duizenden mensen. Maar net nu moet alles dicht op de 652 meter hoge heuvelrug. “S’il vous plaît, kom niet naar ons", zegt de burgemeester. En nee, niet alleen omdat je er nergens naar het toilet kan. 

 1. Van Ranst: "Buitenactiviteiten toelaten is wat experts voorgesteld hadden”
  11

  Van Ranst: "Buitenac­ti­vi­tei­ten toelaten is wat experts voorge­steld hadden”

  Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist om meer buitenactiviteiten toe te laten. Bedoeling is de bevolking zo weer wat zuurstof te geven in de strijd tegen het coronavirus. Zo kunnen mensen met tien buiten samenkomen, als ze een mondmasker dragen en de nodige afstand bewaren. “Zolang het buiten is en die voorzorgsmaatregelen gerespecteerd worden, dan valt het risico mee”, reageerde viroloog Marc Van Ranst al voor de persconferentie bij VTM Nieuws. “Die buitenactiviteiten toelaten was ook wat we als experts voorgesteld hadden.”
 2. Kloof tussen aantal geleverde vaccins en toedieningen groeit door "transitiefase"
  2

  Kloof tussen aantal geleverde vaccins en toedienin­gen groeit door "transitie­fa­se"

  De kloof tussen het aantal vaccins dat aan ons land werd geleverd en het aantal dat al effectief werd toegediend is de voorbije weken nog toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de Taskforce Vaccinatie heeft vrijgegeven. "We zitten in een transitiefase door de opstart van de vaccinatiecentra en de kinderziekten van het uitnodigingssysteem", zegt Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce. Het is de bedoeling dat verschil de komende weken weer te beperken.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen