Het kamp Al-Hol in Syrië
Volledig scherm
Het kamp Al-Hol in Syrië © AFP

Repatriëring van 6 kinderen uit Syrië kostte 45.000 euro

De operatie om zes kinderen van Syriëstrijders uit Syrië terug te halen, heeft in totaal bijna 45.000 euro gekost. Dat laat minister van Defensie Didier Reynders (MR) weten. 

18 reacties

 • ralph ernst

  2 jaar geleden
  Heel nobel van onze regering Laat dan nu maar de grootouders en familue ervoor opdraaien ( al is het gedeeltelijk) want zij zijn get toch die absoluut deze arme kinderen terug in Belgie wouden hebben !
 • Guy Van Becelaere

  2 jaar geleden
  Het land wordt bestuurd door de rechters en de ngo's en niet door de verkozen politici die moeten zwijgen en luisteren tegen een grote vergoeding
 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Ik wil daar ook gaan werken !!!! Gelieve dit te beoordelen als sollicitatie !
 • marc rooms

  2 jaar geleden
  Lange wachtrijen voor ONZE gehandicapten zorg waar geen geld voor is. Om terroristen terug te halen, daar is wel geld voor ! De gemeenschap gaat toch niet opdraaien voor die kosten of wel. Dat wordt toch verhaald op de familie van die gasten ? zij willen ze terug, zij mogen betalen.
 • benny vandersanden

  2 jaar geleden
  Geboren in Irak? Dan is het een Irakees! Diegene die in België geboren zijn maar toch een hele waslijst aan nationaliteiten hebben zijn plots 100% Belg en krijg je met geen stokken meer buiten. Waar eindigt onze verantwoordelijkheid?
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Vicepremier Van Quickenborne: “40 procent van horecazaken controleert onvoldoende op Covid Safe Ticket”
  Play

  Vicepre­mier Van Quickenbor­ne: “40 procent van horecaza­ken contro­leert onvoldoen­de op Covid Safe Ticket”

  Volgens vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) controleert 40 procent van de horecazaken hun klanten niet voldoende op het Covid Safe Ticket (CST). “Men moet niet alleen de applicatie scannen, maar ook de identiteitskaart controleren om te zien of mensen met hun eigen pas rondlopen.” De vicepremier roept burgemeesters dan ook op om strenger toe te zien op de naleving van de maatregel. Dat liet hij weten tijdens een interview met VTM NIEUWS.
 1. Amerikaanse ambassadeur legt extra druk op België: “Haal Syriëstrijders terug en wij zorgen voor bewijzen”

  Amerikaan­se ambassa­deur legt extra druk op België: “Haal Syriëstrij­ders terug en wij zorgen voor bewijzen”

  De Amerikaanse ambassadeur in ons land, Ronald Gidwitz, verhoogt de druk op de overheid om de Belgische Syriëstrijders te repatriëren en hier te berechten. Het gaat om een 50-tal strijders en 120 tot 130 verwanten, zegt hij. In ruil willen de Amerikanen bewijslast delen “die wij wel hebben, maar jullie nog niet”, aldus Gidwitz in een interview met De Morgen en Le Soir.