Laboranten van fabrikant Gilead bij enkele duizenden dosissen remdesivir...
Volledig scherm
PREMIUM
Laboranten van fabrikant Gilead bij enkele duizenden dosissen remdesivir... © via REUTERS

Remdesivir werkt niet volgens WHO, maar België bestelde voor 4,27 miljoen euro van het medicijn

België heeft miljoenen euro's betaald voor een Covid-geneesmiddel dat mogelijk niet beter werkt dan een placebo. De WHO waarschuwde ons daarvoor, maar desondanks tekende minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) een peperdure deal. Het farmabedrijf verdiende in één klap 4,27 miljoen euro. Waarom negeerde de minister het wetenschappelijke advies? En kunnen we ons geld nog recupereren?

114 reacties

 • Willy Cornelis

  2 jaar geleden
  Ik schreef indertijd dat er nogal wat geruchten zijn dat remdesivier een uitstekend corona dodend middel is. Ook de werkwijze: wordt uitgelegd. OoK hoe het virus word gedood.???  En daar verschoot ik wat van:: Een goed ontsmettingsmiddel  dood de bacterie of virus , maar heeft geen nawerking bij nieuwe besmetting. Verschil met een vaccin: dat  beschermt u voor elke nieuwe aanval . Zoals de inspuitingen die je krijgt als klein kind die u levenslang beschermen   ???? . 
 • Luc Van Bogaert

  2 jaar geleden
  Remdesivir wordt heden nog steeds gebruikt in het UZGent op corona-patiënten met zeer goed resultaat.
 • karel dillen

  2 jaar geleden
  Hadden we dan eerst moeten wachten tot Trump alles had opgekocht? Ja dan konden we achteraf ook weer lekker bashen op Vivaldi.  Voor mij is het geruststellend dat deze regering onmiddellijk op de bal speelt, dat was met nva in de Vlaamse rusthuizen wel wat anders.  Eindelijk!
 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Zoals ik al meerdere keren vermeld heb, gooit deze regering geld in de riolering....en de volgende regering zal tegen een grote schuldenberg opzien. De leden van deze crazy regering zijn onbekwaam, het enige wat ze doen is geld wegsmijten!!! Hoelang moeten we dit nog slikken??? Het is wel ons geld....ik snak naar nieuwe verkiezingen!!
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  Producten afleveren die niet werken of niet doen wat er van wordt beweerd zou strafbaar moeten zijn.Dat zou het leven aangenamer maken.