Relschoppers steken kerstbomen in brand in Brussel, maar politie treedt snel op: dertigtal mensen opgepakt

De betoging in Brussel tegen de coronapas en -maatregelen is zondag lange tijd rustig gebleven. De mars trok volgens de politie zo’n 5.000 deelnemers, terwijl organisator ‘Samen voor Vrijheid’ het op 25.000 houdt. De deelnemers hielden het veelal rustig, maar rond 16 uur — toen de meeste mensen naar huis vertrokken — zochten enkele relschoppers in de Kleine Wetstraat nadrukkelijk de confrontatie met de politie op. Die reageerde snel en effectief, en kon de oproerkraaiers insluiten. Een dertigtal mensen zijn opgepakt, meldt de politie. Een definitieve balans volgt morgen. 

312 reacties

 • Jurgen Herbert

  4 maanden geleden
  Voer een zachte lockdown (verboden bezoek horeca, evenementen, openbaar vervoer (bus, tram, trein), reizen, ….,) voor gevaccineerden, niet-gevaccineerden en genezenden in en dit tot eind februari en laat de geboosterden vrij, maar wel moet men de nodige maatregelen (mondmaskers blijven dragen, afstand bewaren en handen ontsmetten) blijven volgen.
 • geert vlietinck

  4 maanden geleden
  Betogers mogen wel stenen gooien, kerstbomen in brand steken maar vreedzame wielersupporters worden uit het openbare leven gebannen ook dat is de regering decroo.
 • johan van bree

  4 maanden geleden
  en men mag niet naar de sportevenement gaan vanwege te veel volk samen.kan de regering het nog belachelijker maken?
 • Wesley Kenis

  4 maanden geleden
  En wanneer gaat diezelfde politie de vandalen van 1. Nieuwjaar 2 jaar geleden 2. Nieuwjaar vorig jaar 3. Afgelopen Nieuwjaar "Identificeren" of mag dat niet van de privacy commissies ...
 • Gerry Cle

  4 maanden geleden
  Ze eisen het recht op om alle corona maatregelen die onze maatschappij beschermt te negeren maar eisen wel dat de regering veel meer ziekenhuisbedden en personeel voorziet om hen te verzorgen als ze corona hebben. Egoïsme ten top. PS: Geen enkel geneesmiddel of behandeling voor eender welke aandoening zal 100% zekerheid bieden op genezing.
 1. Jordy (23) verliest deel van hand tijdens coronabetoging, zus start crowdfunding voor prothese: “Ik dacht een fakkel op te rapen, maar het bleek een voetzoeker”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas/Hamme

  Jordy (23) verliest deel van hand tijdens coronabeto­ging, zus start crowdfun­ding voor prothese: “Ik dacht een fakkel op te rapen, maar het bleek een voetzoeker”

  Jordy Loir is verminkt voor het leven nadat hij vorige maand mee opstapte in een betoging tegen de coronamaatregelen in Brussel. In de menigte belandde er voor zijn voeten plots een projectiel. Toen hij het opraapte om te bekijken, ontplofte het echter in zijn hand. Jordy verloor de helft van zijn duim, zijn ringvinger en enkele vingertoppen. Omdat het ongeval tijdens een demonstratie gebeurde, zal hij gedeeltelijk zelf opdraaien voor de kosten van de operaties. Zijn zus is daarom met een crowdfunding gestart.