Volledig scherm
© Twitter

Rellen in Brussel na WK-kwalificatie van Marokko: 22 agenten gewond en auto's in brand gestoken

BinnenlandNa afloop van de kwalificatiematch voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust is het zaterdagavond tot ernstige rellen gekomen in het centrum van Brussel. Een driehonderdtal mensen schopten keet, daarbij zijn voorbereidingen voor Winterpret vernield, twee wagens in brand gestoken en verschillende winkels geplunderd. De oproerpolitie is tussengekomen en er werd een waterkanon ingezet. In totaal raakten 22 agenten gewond. Voorlopig is niemand opgepakt maar de politie zal de camerabeelden uit de buurt gebruiken om de daders te identificeren.

267 reacties

 • Marc Statham

  3 jaar geleden
  Heeft niks met voetbal te voor diegene die dit nog steeds komen beweren,maar gewoon met haat en vernielzucht, was er in Brussel een voetbalmatch dan ?
 • André Vermaelen

  3 jaar geleden
  Wat is de meerwaarde voor dit land, die Marokkanen ? Alleen om onze krotten nog te kunnen verhuren en het gemiddeld IQ in Belgie niet te hoog laten op te lopen.
 • Eric Grosemans

  3 jaar geleden
  Gezien er toch altijd rellen zijn bij voetbal, beter het voetbal verbieden. Het zijn niet alleen Marokkaanse supporters, ook de Engelse en aanhangers van Belgische clubs gedragen zich als crapuul.
 • Hans de Goof

  3 jaar geleden
  Beste lotgenoten, bij deze wil ik jullie een hart onder de riem steken. In Nederland precies van hetzelfde laken een pak. Het enige wat jullie en wij kunnen doen, is onze stem geven aan de Winter en Wilders, de enigen met een rechte rug die al jaren op durven komen voor hun eigen volk, hun kinderen en kleinkinderen. Al is de prijs die vooral Wilders heeft moeten betalen daarvoor hoog. Hij is de enige politicus die zijn leven durft in te zetten voor ons aller vrijheid.
 • Kristof Meersman

  3 jaar geleden
  Ik snap het niet je wint een wedstrijd en dan doe je zo iets wat gaat dat niet zijn als ze verliezen. Als ze dit proberen in Rusland zien ze volgens mij noch België en noch Marokko terug
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras