Het Rekenhof
Volledig scherm
Het Rekenhof © photo_news

Rekenhof: “Re-integratietrajecten voor langdurig zieken weinig efficiënt”

De re-integratietrajecten voor langdurig zieken hebben een beperkte efficiëntie. Dat concludeert het Rekenhof donderdag in een analyse.

8 reacties

 • Koen Van Der Linden

  4 maanden geleden
  Eric Noerens, je hebt gelijk vind ik. Doch mijn vrouw is reeds méér dan 2 jaar geleden 'droog gezet', wegens een auto-immuun ziekte waarover men geen standpunt kan innemen in 2 universitaire ziekenhuizen die hierover samenwerken. Daar sta je dan.
 • Eric Nieuborg

  5 maanden geleden
  Re-integratie is een creatie van de werkgeversorganisaties, het staat namelijk voor kosteloos ontslag.
 • Emi Hergersberg

  5 maanden geleden
  Zorg er voor dat mensen minder aan burn out gaan lijden en men jonge kinderen bvb niet moet verwaarlozen. Verplicht mensen die liever voor hun gezin en hun ouders willen zorgen niet om buitenshuis te gaan werken voor een appel en een ei. Een goede huishoudster is niet te onderschatten ! Niet iedereen kan combinatie werk/gezin op lange termijn aan. Ook het pendelen is een factor die ziekmakend kan zijn.
 • eli bosch

  5 maanden geleden
  Laat die ook maar gemeenschapsdienst doen. Straten vegen en soep uitscheppen is juist goed om uit een burn out of depressie te geraken. Dan krijgt men het gevoel iets nuttigs te doen.
 • Kitty Durinck

  5 maanden geleden
  Dat re-integratietraject is voor vele werknemers geëindigd in een ontslag om medische reden, zonder enige ontslag vergoeding. Kunnen er daarover ook eens cijfers worden vrij gegeven aub.