REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Rekenhof over aankoop F-35: “Legertop deed alles volgens boekje”

De aankoop van de Amerikaanse F-35 is correct verlopen. Dat besluit een audit van het Rekenhof, waarover De Morgen bericht. De instelling waarschuwt niettemin voor een aantal risico's. De prijs van het gevechtsvliegtuig is afhankelijk van de wisselkoersen. De economische return blijft een vraagteken.

23 reacties

 • Thomas Anderson

  2 jaar geleden
  Het onderhoud zal ook moeten gebeuren volgens het boekje vraag het eens aan Nederland hou de geld beugel maar klaar!
 • Mohamed Kabbal

  2 jaar geleden
  Natuurlijk is alles gedaan volgens het boekske. Het enige wat wordt verweten is dat men het geld niet heeft voor zulk aankoop. Of bedoelen ze kredietboekske misschien?
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  De regering heeft gedaan wat ze moest doen in het belang van ons land. Al de commentaren aan de zijlijn is het klassieke patroon van onwetenden.
 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Alles is gedaan volgens het boekje. Alleen is, om een onbekende reden, het boekje speciaal geschreven om de peperdure F-35 te kunnen kopen.
 • daan aerts

  2 jaar geleden
  Volgens het boekje ? Is dat een grap of zo. Van de put lacht zichzelf nog steeds een deuk omdat hij dat koopje heeft rond gekregen
 1. LIVE. Mahdi vraagt aan Overlegcomité om studentenmigratie naar België te verbieden - Bouchez: “Van Ranst beslist niet over opening terrassen, gelukkig maar”
  Play
  36

  LIVE. Mahdi vraagt aan Overlegco­mité om studenten­mi­gra­tie naar België te verbieden - Bouchez: “Van Ranst beslist niet over opening terrassen, gelukkig maar”

  De verschillende regeringen van ons land zitten vrijdag om 15 uur opnieuw samen in het Overlegcomité om de coronamaatregelen te evalueren. Belangrijkste elementen die besproken zullen worden, gaan over de terrassen van de horeca en de cultuur- en evenementensector. Virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht vragen op dit moment vooral nog geduld, op de persconferentie van het Crisiscentrum vanmorgen werd een grimmig beeld over de situatie op intensieve zorgen geschetst. Intussen schorten alsmaar meer landen vluchten uit India op uit vrees voor de Indiase variant. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af