Wandelaars op het strand. Zal het komende zomer opnieuw kunnen zonder al te veel zorgen?
Volledig scherm
PREMIUM
Wandelaars op het strand. Zal het komende zomer opnieuw kunnen zonder al te veel zorgen? © ANP

Reizen? Festivals? Hoe zal de zomer van 2021 eruitzien? We vragen het aan de experts

Met nu al twee vaccins op komst, en sneltests die volgende week al beschikbaar zijn, kunnen we misschien toch al beginnen denken aan een leven met meer mogelijkheden. De zomer is nog een half jaar van ons verwijderd. Dat is lang, maar dat is een voordeel want in die tijd is veel mogelijk. “De zomer zal niet normaal-normaal zijn, maar het wordt een heel andere situatie dan dit jaar”, zeg Geert Molenberghs. Gaan we naar een festival gaan, een sportwedstrijd volgen en met een gerust gemoed op reis kunnen gaan?

28 reacties

 • Jan Gijsen

  2 jaar geleden
  De vaccins die blijkbaar niet verplicht worden gaan voor de grootste chaos zorgen in het bestaan van de mensheid. Mensen jonger dan 40 gaan zich niet laten vaccineren omdat ze toch niet ziek worden en erop los leven zoals vroeger . Het virus zal de vrije hand krijgen en miljarden mensen verschillende keren per jaar besmetten. Mutaties zullen vaccinaties dan zinloos maken. Beter dat er geen vaccins zijn.
 • Paul Boeie

  2 jaar geleden
  Die generatie heeft daarvoor gewerkt ( dikwijls vanaf hun 14 ) en gespaard zonder pleziertjes Charles Dries . 
 • Gerrit Meysman

  2 jaar geleden
  Reizen moet kunnen, het grote probleem is dat sommige mensen zich niet aan bepaalde regels kunnen houden, de epidemie zit over de ganse wereld, en veilig is het nergens zolang de wereld niet terug op zijn plooien valt, of je nu in België of gelijk waar te wereld bent hou u aan de regels!!
 • walter molenberghs

  2 jaar geleden
  Reizen, festivals, als dat het enige is dat telt. En nu maar klagen dat ze geen onkomen hebben. Mijn mening is, dat degene die nu werken er na de corona het slechtste uitkomen.
 • HUS JOZEF

  2 jaar geleden
  Dat een mondmasker een politiek symbool en controlemiddel is geworden kunnen we nu toch niet meer ontkennen en voor 2024 gaan we daar niet meer van af geraken dus nog even volhouden .
 1. Geen budget voor verdelgers Aziatische hoornaars in Vlaanderen: “Eerste dodelijke slachtoffer nog deze zomer”
  Play

  Geen budget voor verdelgers Aziatische hoornaars in Vlaanderen: “Eerste dodelijke slachtof­fer nog deze zomer”

  De nesten van de Aziatische hoornaar worden op dit moment niet meer verdelgd omdat het budget daarvoor helemaal is uitgegeven. De exotische wesp vreet echter onze bijen op, en een steek kan ook voor ons levensgevaarlijk zijn. Het Vlaams Bijeninstituut vraagt daarom extra budget aan de bevoegde ministers Zuhal Demir en Jo Brouns, maar krijgt dat (nog) niet. De voorzitter van het instituut waarschuwt dat het eerste dodelijke slachtoffer nog deze zomer zal vallen.