Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR)
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) © Photo News

Reizen binnen Europa tegen half juni mogelijk? Minister Goffin (MR) geeft Belgen hoop

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) geeft hoop aan de Belgen die na de lockdown nog steeds van plan zijn om deze zomer op vakantie te gaan. Hij verwacht dat er tegen half juni een definitieve ‘go’ wordt gegeven, al zullen de curves in dalende lijn moeten blijven evolueren.

24 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Oei, als Goffin dat gaat regelen zoals hij die mondmaskers heeft geregeld dan kunnen we ons nog aan heel wat chaos en rekeningen verwachten.
 • Marc Lega

  1 jaar geleden
  Zeker familie van Jambon zolang er geen vaccin is bestaat er gevaar
 • julien de meulder

  1 jaar geleden
  dat is de raad van mr goffin zoals de aankoop mondmaskers die niet geleverd zijn tegen die tijd kan hij ze MISSCHIEN meegeven.
 • Bert De Bruin

  1 jaar geleden
  5% wil over de grens voor vakantie en 95% voor de wekelijkse boodschappen en te winkelen.
 • Patrick Kelchtermans

  1 jaar geleden
  Het zwaard van Damocles? Nounou, het is geen alledaags virus, maar voor 340.000 sterfgevallen op een wereldpopulatie van bijna 7,7 miljard lijkt me dat toch iets te veel eer. Er hangt ons een veel grotere ramp boven het hoofd, namelijk aanhoudende droogte, waterschaarste en voedseltekort met oorlog en vluchtelingenstromen tot gevolg. En sneller dan we durven denken. Houd daar liever je hart voor vast. Maar ja, klimaatverandering is niet zo'n populair onderwerp natuurlijk.
 1. Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinweigeraars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”
  Play

  Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinwei­ge­raars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”

  “Deze epidemie is vandaag een epidemie aan het worden van de niet-gevaccineerden”, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) na het Overlegcomité van vandaag. De Croo was heel scherp voor vaccinweigeraars. “Onze intensieve zorgen zijn een verzamelplaats aan het worden van mensen die niet gevaccineerd zijn. Dat kunnen we als samenleving niet aanvaarden. We kunnen niet aanvaarden dat er mensen zijn die de keuze maken om andere mensen in gevaar te brengen. Niemand heeft dat recht, om vrijwillig andere mensen in gevaar te brengen. Niemand zou iemand anders zoiets mogen aandoen. De vaccins zijn veilig, gratis en overal beschikbaar.”
 2. INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorggroep Korian: “Woonzorgcentrum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”
  PREMIUM
  3

  INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorg­groep Korian: “Woonzorg­cen­trum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”

  Covid trof de woonzorgcentra (wzc) ongemeen hard, en dat niet alleen onder haar kwetsbare bewoners. “De hele ouderensector is niet heel goed uit de coronacrisis gekomen, maar er werden lessen getrokken”, zegt Dominiek Beelen (51), CEO van Korian, het voormalige Senior Living Group en ‘s lands grootste rusthuisuitbater. Met een vernieuwend elan timmert hij aan een heropleving van zijn 120 voorzieningen die zich deels zullen moeten heruitvinden. Dit is hoe het woonzorgcentrum van morgen er volgens de grote baas van Korian zal uitzien.