REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Reissector wil af van verplichte quarantaine bij reis naar groene en oranje zones

De Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR) roept het Overlegcomité op om het reisverbod vanaf 19 april definitief af te voeren. De sectororganisatie vraagt om reizen naar groene en oranje zones binnen Europa opnieuw zonder quarantaineverplichting mogelijk te maken. Daarnaast roept de VVR ons land op om zich aan te sluiten bij de Europese reiscorridors. Vanaf de zomervakantie zouden alle Belgen mits een coronapaspoort en sneltesten opnieuw op reis moeten kunnen vertrekken.

8 reacties

 • carmen Van de casteele

  1 maand geleden
  Iedereen verplicht om vaccinatieboekje voor te leggen voor in te checken, na reis verplichte sneltesten en eventuele quarantaine, zodat de reisduiven de thuisblijvers en de mensen die alle regeltjes volgen niet terug besmetten, want zo zijn we nog voor jaren zoet!
 • jean donny

  1 maand geleden
  Iedereen wil regeltjes voor anderen , maar nooit voor zichzelf.
 • Rik Clarysse

  1 maand geleden
  19 april;1 mei; Geen versoepelingen tot na vaccinatie. Verplicht paspoort,verplichte tests en indien nodig quarantaine. Alleen op die manier zal het opgelost geraken. Wereldwijd dezelfde regels. Vliegmaatschappijen ; jullie hebben de sleutel in handen!
 • Jean-Pierre Vercruysse

  1 maand geleden
  VVR ik hoop dat het zal lukken!!! Jullie doen het goed
 • Guy Soetewey

  1 maand geleden
  Groene zone en bij terugkomst een VERPLICHTE sneltest moet kunnen. Orange beter niet
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Walibi weigert te corpulente vrouw (22) op nieuwe achtbaan Kondaa
  Waver
  57

  Walibi weigert te corpulente vrouw (22) op nieuwe achtbaan Kondaa

  De gloednieuwe Kondaa in Walibi is de “hoogste en snelste rollercoaster van de Benelux”, maar haalt zo’n tien dagen na de opening de krantenkoppen in Franstalig België om een andere reden. Een jonge vrouw (22) zat al klaar in het treintje, maar kreeg net voor vertrek te horen dat ze toch niet meemocht en moest uitstappen. Ook al werd het niet expliciet verwoord: ze bleek te corpulent, melden de Sudpresse-kranten.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm