BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Registratierechten bij aankoop eerste woning van 6 naar 3 procent: dit zijn de plannen van de Vlaamse regering

Binnenland“Vlaanderen moet de kampioen worden van het post-coronatijdperk”. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gezegd in zijn Septemberverklaring. Meer jobs, meer klimaatambitie en een efficiëntere overheid moeten daarbij de speerpunten zijn. Maar de verlaagde registratierechten bij de aankoop van een eerste woning is de opvallendste nieuwe maatregel.

227 reacties

 • luc meeus

  3 maanden geleden
  Een huis kopen is en blijft onbetaalbaar. Wat nog veel duurder is, is een huis bouwen. Niet alleen de registratierechten van bouwgronden stijgen, de prijzen van de bouwmaterialen swingen de pan uit. De vraag en de prijzen van bestaande woningen zullen bijgevolg nog verder stijgen.
 • Frank Van den Eynde

  3 maanden geleden
  Als men de woningmarkt beschouwd als investering en daar een hoog rendement verwacht, en dat doet men, dan wordt deze basisbehoefte onbetaalbaar. Ongeacht registratie daalt of niet
 • Anita Aerts

  4 maanden geleden
  Het zijn de mensen zelf die in paniek geraken bij wijzigingen, zie afschaffen woonbonus en nu 3 procent registratie en de Coronacrisis. Ze vliegen op elk huis af en drijven zo de prijzen zelf kunstmatig omhoog. Daar pikken de verkopers en immokantoren gretig op in.
 • christian peeters

  4 maanden geleden
  Oldtimer liefhebbers even opgepast, de wegenbelasting op uw oldtimer verdubbelt, verlagen betekent verhogen bij jambon.
 • ward Dewinter

  4 maanden geleden
  Veel geblaat en weinig wol ,althans voor de gewone man/vrouw met de pet ! Niets anders verwacht echter van deze Vlaamse "regering".