Ihsane Haouach en Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
PREMIUM
Ihsane Haouach en Georges-Louis Bouchez. © BELGA

Regeringscommissaris mag geen hoofddoek dragen, zegt Bouchez... ook niet als dat zus van zijn woordvoerster is

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez pikt het niet dat Ecolo-staatssecretaris Sarah Schlitz namens de federale regering een regeringscommissaris met hoofddoek heeft benoemd, ook al is het de zus van zijn woordvoerster. Bouchez wil de benoeming terugdraaien. “Wie de regering vertegenwoordigt, moet neutraal zijn.” Of hoe de zaak nu op de tafel van de federale regering belandde.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Hoofddoek als splijtzwam die regeringspartijen verdeelt: Brusselse regering worstelt met progressieve MIVB-agenda
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Hoofddoek als splijtzwam die regerings­par­tij­en verdeelt: Brusselse regering worstelt met progressie­ve MI­VB-agen­da

  Maandag heeft het bestuurscomité van de MIVB de deur voor het dragen van levensbeschouwelijke tekens binnen het bedrijf op een kier geplaatst. Nu een Open Vld-regeringscommissaris uit onvrede met die beslissing het gevoelige neutraliteitsdebat naar de regeringstafel verplaatste, lijkt de ploeg van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) op weg naar een regeringscrisis(je). Eensgezindheid over het neutraliteitsprincipe is ver zoek binnen het paarsgroene kabinet. “Dit is een echt cultuurdebat, geen technisch dossier. Het is moeilijk om een compromis te vinden.”