Ihsane Haouach is regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.
Volledig scherm
Ihsane Haouach is regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. © Christophe Bortels

Regeringscommissaris Haouach onder vuur na uitspraken over neutraliteit

Oppositiepartijen N-VA en cdH willen een hoorzitting met de regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, Ihsane Haouach. De aanleiding zijn uitspraken van Haouach afgelopen weekend over neutraliteit. Ook meerderheidspartij MR heeft een probleem met die uitspraken. Het verzoek werd echter weggestemd.

65 reacties

 • Jens Mangelschots

  2 jaar geleden
  Dirk Berx. Dat gaat over politieke overtuiging. Niemand verwacht dat ministers en politici neutraal zijn, integendeel. Die moeten net met een visie komen, waarvoor gestemd kan worden en die kan dan uitgevoerd worden. Als morgen iemand opkomt met een partij voor de Islam en scheiding van Kerk en Staat wil afschaffen, mag dat en kan daar op gestemd worden. Hier gaat het over een ambtenaar, die moeten wel neutraal zijn, want die moeten het beleid gewoon uitvoeren. Zonder eigen mening.
 • Sylvain Helsen

  2 jaar geleden
  Godsdienstvrijheid behoort tot de rechten van de mens, maar de rechten van de mens worden op grote schaal geschonden door hen die zich beroepen op godsdienstvrijheid.
 • Pieter Vankamp

  2 jaar geleden
  Haar mening is nu gekend. Die is vrij. Of deze strookt met de wetten en rechten van onze staat en zijn burgers... Vraag me toch af waar die partijen hun vislijnen in werpen, de vorige schandalen zijn nog niet gepasseerd of de volgende zijn daar.
 • Sam Bedfort

  2 jaar geleden
  Ondanks de stoere verklaringen van De Croo blijft ze toch weer mooi op haar vetbetaalde stoel zitten en mag ze rustig haar denken verder zetten in haar beroep.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Terecht, men moet die vrouw diets maken dat dit hier een Democratisch bestel is met weliswaar constitutioneel gegarandeerde Godsdienstvrijheid maar een Lekenstaat met duidelijk scheiding tussen "Kerk" (te verstaan als elke vorm van religie) en "Staat" !
 1. Carl Devos over spanning binnen regering in hoofddoekdiscussie: “Bouchez duwt zijn stijl door, maar dit zorgt voor littekens”
  PREMIUM

  Carl Devos over spanning binnen regering in hoofddoek­dis­cus­sie: “Bouchez duwt zijn stijl door, maar dit zorgt voor littekens”

  In de Kamer zei premier De Croo dat geen enkele partij de benoeming van Ihsane Haouach als regeringscommissaris in vraag had gesteld. “Niet correct”, tweetten MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en minister Clarinval. “Dan heeft de premier gelogen”, aldus N-VA, die de premier gisteren opnieuw liet opdraven om uitleg te geven. Politicoloog Carl Devos legt uit wat we daarvan moeten denken.