Ihsane Haouach is regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.
Volledig scherm
Ihsane Haouach is regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. © Christophe Bortels

Regeringscommissaris Haouach onder vuur na uitspraken over neutraliteit

Oppositiepartijen N-VA en cdH willen een hoorzitting met de regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, Ihsane Haouach. De aanleiding zijn uitspraken van Haouach afgelopen weekend over neutraliteit. Ook meerderheidspartij MR heeft een probleem met die uitspraken. Het verzoek werd echter weggestemd.

66 reacties

 • Jens Mangelschots

  5 maanden geleden
  Dirk Berx. Dat gaat over politieke overtuiging. Niemand verwacht dat ministers en politici neutraal zijn, integendeel. Die moeten net met een visie komen, waarvoor gestemd kan worden en die kan dan uitgevoerd worden. Als morgen iemand opkomt met een partij voor de Islam en scheiding van Kerk en Staat wil afschaffen, mag dat en kan daar op gestemd worden. Hier gaat het over een ambtenaar, die moeten wel neutraal zijn, want die moeten het beleid gewoon uitvoeren. Zonder eigen mening.
 • Sylvain Helsen

  5 maanden geleden
  Godsdienstvrijheid behoort tot de rechten van de mens, maar de rechten van de mens worden op grote schaal geschonden door hen die zich beroepen op godsdienstvrijheid.
 • Pieter Vankamp

  5 maanden geleden
  Haar mening is nu gekend. Die is vrij. Of deze strookt met de wetten en rechten van onze staat en zijn burgers... Vraag me toch af waar die partijen hun vislijnen in werpen, de vorige schandalen zijn nog niet gepasseerd of de volgende zijn daar.
 • Sam Bedfort

  5 maanden geleden
  Ondanks de stoere verklaringen van De Croo blijft ze toch weer mooi op haar vetbetaalde stoel zitten en mag ze rustig haar denken verder zetten in haar beroep.
 • DIRK VAN DESSEL

  5 maanden geleden
  Terecht, men moet die vrouw diets maken dat dit hier een Democratisch bestel is met weliswaar constitutioneel gegarandeerde Godsdienstvrijheid maar een Lekenstaat met duidelijk scheiding tussen "Kerk" (te verstaan als elke vorm van religie) en "Staat" !
 1. Regeringscommissaris mag geen hoofddoek dragen, zegt Bouchez... ook niet als dat zus van zijn woordvoerster is
  PREMIUM

  Regerings­com­mis­sa­ris mag geen hoofddoek dragen, zegt Bouchez... ook niet als dat zus van zijn woordvoer­ster is

  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez pikt het niet dat Ecolo-staatssecretaris Sarah Schlitz namens de federale regering een regeringscommissaris met hoofddoek heeft benoemd, ook al is het de zus van zijn woordvoerster. Bouchez wil de benoeming terugdraaien. “Wie de regering vertegenwoordigt, moet neutraal zijn.” Of hoe de zaak nu op de tafel van de federale regering belandde.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.