Premier Alexander De Croo maakte de verdeling maandagavond bekend.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo maakte de verdeling maandagavond bekend. © Photo News

Regeringen bereiken akkoord over verdeling Europees relancegeld

De federale regering en de regeringen van de deelstaten zijn het maandag eens geraakt over een eerste versie van het “plan voor herstel en veerkracht” en de verdeling van de Europese relancefondsen. Dat hebben premier Alexander De Croo en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine meegedeeld. Vlaanderen ontvangt met 2,25 miljard het grootste deel.

51 reacties

 • Anna Pauels

  2 weken geleden
  Zolang belgie bestaat wordt Vlaanderen gediscrimineerd. Of is het normaal dat elke Vlaming elk jaar 1920 euro meer belasting betaalt dan een Waal ?
 • Stefaan De Vos

  2 weken geleden
  'Samenwerken in dit land is mogelijk' stelt de premier. Natuurlijk wanneer de Vlaming de klos is en discriminatie aanvaardt. Omdat in Vlaanderen, gewest en gemeenschap één bestuursniveau vormen, passeert het éénmaal aan de kassa terwijl het zuiden Wallonië en Brussels Gewest (1x) en Franse en Duits gemeenschap (ook 1x) tweemaal aan de kassa passeren. Inefficiëntie loont. Effect op resultaat: de Vlaming ontvangt 341 euro en de inwoner in het zuiden 499 euro. Wie wordt in dit land gediscrimineerd?
 • Marcel Willems

  2 weken geleden
  Dat geld dient in de eeste plaats om de noden te helpen lenigen na de crisis .En dat geld wordt aan Belgie gegeven ,niet aan de deelstaten .Dus de verdeling moet gebeuren aan de hand waar het nodig is ,zowel in noord als zuid BelgieEn van waar komt het zogezegde Vlaams geld?Van de buitenlandse investeerders die daarna hun winsten weg sluizen .Ook van die 58% Vlamingen zijn er meer dan 12 % anderstaligen .Dus stop met die opdeling
 • Axel Italis

  2 weken geleden
  Dus even voor alle duidelijkheid: De Vlamingen ( 58% van de ' Belgen ' ) krijgen 48% terug van de pot waarvoor ze 80% hebben bijgedragen. Ja, lijkt me eerlijk. En ik die dacht dat politiek moeilijk is.
 • Jean-Paul Van der Borght

  2 weken geleden
  Vlaanderen wordt weer eens gerold met steun van de OVLD en CDNV
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen