Een foto van Hafsa Sliti uit 2010, toen ze nog een gewone Belgische puber was. De Belgische Staat moet de Syriëstrijdster en haar twee kinderen binnen een termijn van 75 dagen repatriëren uit Syrië.
Volledig scherm
Een foto van Hafsa Sliti uit 2010, toen ze nog een gewone Belgische puber was. De Belgische Staat moet de Syriëstrijdster en haar twee kinderen binnen een termijn van 75 dagen repatriëren uit Syrië. © RV

Regering zo goed als zeker in beroep tegen verplichting om Syriëstrijdster en haar kinderen terug te halen

De regering in lopende zaken zal wellicht beroep aantekenen tegen de beslissing van de Brusselse kortgedingrechter die de Belgische staat verplicht om een Belgische Syriëstrijdster en haar twee kinderen terug naar België te halen. Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

69 reacties

 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Een dwangsom van 105.000 euro per dag van de Belgische Staat, daarmee zadelt de gepolitiseerde Brusselse rechter ons op. Dan zij het maar zo. Liever dat dan geradicaliseerde terroristen binnen te halen. Onze staatsschuld zal misschien de doodsteek betekenen voor links. Ook die vrouwen zijn geradicaliseerd, en meer dan de Syriëstrijders zelf volgens de Nederlandse opinie.
 • joachim albert

  2 jaar geleden
  Opgelet normaal zou ik misschien ook zeggen "eigen schuld, ge moest maar niet naar ginder gaan, blijf maar daar ", doch Koerden en Irakezen moeten niet de lasten dragen voor Belgen. Als iemand bv moord pleegt in Mexico, dan moet België ook geen dwangsom betalen om hem hier te krijgen, die blijft ginder .. maar toch is het anders door de onschuldige kinderen, de naïviteit van deze vrouw en de landen die de lasten niet moeten dragen. Dus: terug halen naar België.
 • carmen Van de casteele

  2 jaar geleden
  Ongelooflijk. Hoop echt dat de regering beroep aan tekent, maar hou mijn hart vast of ze geen zand in onze ogen gaan strooien, en ze binnen die 75 dagen niet terug gaan halen, want eens ze hier zijn is het te laat! Ze gaan ze nooit meer terug sturen! In beroep gaan en desnoods dwangsommen betalen zolang beroep niet uitgesproken is !
 • F Peeters

  2 jaar geleden
  En toch vertrouw ik onze minister van Justitie zijnde Koen Geens niet als hij zegt dat ze niet mogen terug keren.
 • jack vandenhende

  2 jaar geleden
  Als zij wilt terug komen , moet zij ook maar afstand doen van alle westerse voordelen , zoals vervanging inkomen en geldelijk tegemoetkoming en ook geen aanspraak mogen maken op wat voor woning dan ook . Want zij is toch naar IS gegaan is , om te vechten tegen alles wat westers is .