Elke Geraerts is doctor in de psychologie, maar: “Je moet niet vijf jaar gestudeerd te hebben om te zien hoe desastreus onze overheid communiceert.”
Volledig scherm
PREMIUM
Elke Geraerts is doctor in de psychologie, maar: “Je moet niet vijf jaar gestudeerd te hebben om te zien hoe desastreus onze overheid communiceert.” © Wouter Van Vooren

“Regering ziet ons als imbecielen”: psychologe vernietigend over desastreuze coronacommunicatie

“Ze denken dat we imbecielen zijn.” Doctor in de psychologie Elke Geraerts (39) is vernietigend over hoe overheid en virologen communiceren. Terwijl er eindelijk wat licht scheen aan het einde van die veel te lange tunnel, werd alle hoop in één ochtend de kop ingedrukt. “De veerkracht van dit land wordt al tien maanden op de proef gesteld door desastreuze communicatie. Alsof mentaal welzijn niet bestaat.”

187 reacties

 • Bart Bondue

  1 week geleden
  't ja, en moest men in het nieuws ook eens intelligente vragen stellen aan virologen en politici, zou het ook helpen. We houden op 't werk (essentiële sector) elke week een verkiezing: stomste opmerking/foto/uitleg... en gelachen dat we al hebben.
 • Alain Baetens

  1 week geleden
  de scholen moeten volgens sommigen dicht dat ze dicht bij elkaar hangen is juist maar dit doen ze buiten de school ook wat ga je doen opvang in de scholen of bij de grootouders al de virologen zeggen dat de scholen maar een klein percentage besmettingen veroorzaken dus neem andere maatregelen die effienter zijn
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 week geleden
  Idd. Als de premier en zijn advocaatje Lachaert een partijfeestje met orkest organiseerd, zegt genoeg. Buiten De Munck zullen wel meedere personen aanwezig geweest zijn. Foto's van bovenuit van het drietal. Intussen vewijderd van internet.
 • Stefan Smets

  1 week geleden
  @Luc Vleminckx: ik ontken het niet: ik vroeg me af hoe zij (en nu ook u) dat kan weten ? Hebt u het aan de federale politie gevraagd (ik heb daar geen contactpersoon) ? Welke cijfers geven zij ?
 • Gino Denil

  1 week geleden
  Er zijn 20.000 corona doden en de oversterfte is 18000. Lijkt er dus helemaal niet op dat er door andere oorzaken meer doden vallen. eerder minder.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"