Defensie
Volledig scherm
© Defensie

Regering zet licht op groen voor STAR-plan voor Defensie

De federale regering heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een actualisering van de strategische visie op Defensie, die de krachtlijnen van het beleid tot 2030 bepaalt. Die worden vertaald in een STAR-plan - dat staat voor Security, Technology, Ambition en Resilience. De middelen voor Defensie moeten tegen 2030 stijgen tot 1,54 procent van het bbp.

 1. Vis uit blik: gisteren nog ouderwets, vandaag super trendy. “Ze heroveren stilaan hun plaats in de culinaire wereld”
  PREMIUM

  Vis uit blik: gisteren nog ouderwets, vandaag super trendy. “Ze heroveren stilaan hun plaats in de culinaire wereld”

  Misschien hebt u nog een blikje sardines of makreel in de voorraadkast staan? Dan bent u hipper dan u dacht. Want hoe ouderwets ook, vis uit blik is trendy. Filmpjes van aperoplanken met geopende blikjes tonijn of inktvis zijn een hype op TikTok, uitgeverijen pakken uit met gespecialiseerde kookboeken en handelaars zien hun verkoop vervijfvoudigen. Kortom, tijd voor een blik op blik.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.