REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Regering-Wilmès maakt doorstart als minderheidsregering en krijgt van oppositiepartijen tijdelijke volmachten om coronacrisis aan te pakken

De huidige ontslagnemende regering-Wilmès (MR, CD&V en Open Vld) zal een doorstart maken tot een tijdelijke minderheidsregering met gedoogsteun vanuit de oppositie. Daar zijn tien verschillende partijen in het parlement het over eens geraakt, hebben koninklijke onderhandelaars Patrick Dewael (Open Vld) en Sabine Laruelle (MR) vanavond aangekondigd. De nieuwe ‘noodregering’ Wilmès II krijgt van oppositiepartijen PS, sp.a, Groen, Ecolo, N-VA, cdH en Défi bovendien steun om gedurende drie tot zes maanden volmachten in te zetten om de coronacrisis aan te pakken. Premier Sophie Wilmès (MR) begint morgen als formateur aan de vorming van haar ‘nieuwe’ regering, met daarin dus exact dezelfde partijen en ministers als vandaag.

201 reacties

 • Dirk Thyssen

  2 jaar geleden
  Wilmés wie ben jij ? Hebben de Vlamingen jou gekozen? Nee toch ? Awel dan, wat doe jij daar ,weg salud. Dewael van jou wisten we dat jij een opportunist avant la lettre bent ook veel stemmen gehaald met je partijtje ? Nee toch awel voor jou ook saluut.
 • hubert janssens

  2 jaar geleden
  Blijkbaar veel bewonderaars en aanhangers van dictator Magnette. PS zoekt nog nieuwe leden, liefst anti-Vlaanderen. Ruime verloning (met Vlaams geld) en gratis huisvesting (eveneens met Vlaams geld) inbegrepen. Go for it !
 • john Roderigas

  2 jaar geleden
  en vanaf nu bepaalt de PS de zaken. want niet naar hun zin geen deal.
 • Denis Stock

  2 jaar geleden
  Corona kwam op tijd. Alle middelen zijn goed om verkiezingen te vermijden.
 • Pieter Werlo

  2 jaar geleden
  Zelfs nu het land alles op alles moet zetten om hierdoor te geraken en er geen tijd te verliezen is met een regeringvorming kunnen de N-VA volgelingen alleen maar klagen en alles op de Walen steken. Wie speelt er een politiek spel? Wie zit alles te saboteren omdat hij niet kan schitteren als de grote premier die het eens allemaal zou oplossen?. BDW zou moeten beschaamd zijn. Zelfs nu is hij enkel met zichzelf bezig. Wansmakelijk!