Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Regering Wilmès gaat door tot 1 oktober

Premier Wilmès (MR) zal op 1 oktober het vertrouwen vragen aan de Kamer, in plaats van op 17 september. Dat zijn de voorzitters van de zeven partijen die onderhandelen over een federale regering donderdag overeengekomen, zo wordt bevestigd in onderhandelaarskringen. Het is ook de bedoeling dat de preformateurs aan zet blijven tot 21 september, om tegen dan een consensus te vinden over wie de formateur wordt.

15 reacties

 • Dick DECOCK

  2 jaar geleden
  Wat is de rol van de koning in dit toneelstuk, hij mag zogezegd niet aan politiek doen.
 • Willy Bogaert

  2 jaar geleden
  Zo verder doen met MR en de rest ontslag incl parlement ,is veel goedkoper . Alles draait verder ,geld genoeg om te verdelen en geen extra belastingen. waarom treuren wij
 • Yolande van Mieghem

  2 jaar geleden
  Dat zijn hier gewoon staatsgrepen de ene na de andete
 • Fernand Otte

  2 jaar geleden
  Mensen zijn verplicht om te gaan stemmen en het dient tot niets ze doen gewoon verder hun goesting. Schaf de stemplicht af.
 • Alfred LEEMANS

  2 jaar geleden
  Wat is een woord nog waard? Men mag gerust spreken van een groot verval van normen en waarden in onze politieke wereld.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. N-VA wil dat Wilmès zich aan afspraken over vertrouwensstemming houdt

  N-VA wil dat Wilmès zich aan afspraken over vertrou­wens­stem­ming houdt

  N-VA wil dat premier Sophie Wilmès (MR) zich aan de afspraken houdt en volgende week opnieuw het vertrouwen van het parlement vraagt, zoals ze zes maanden geleden had aangekondigd. De kwestie staat voorlopig niet op de ontwerpagenda van de Kamer, maar de Vlaams-nationalisten zullen het punt indien nodig zeker ter sprake brengen. Op steun van N-VA voor het vertrouwen moet premier Wilmès, net als in maart trouwens, niet rekenen.