Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © Photo News

Regering verschuift 135 miljoen euro voor hulp aan bedrijven die F-35-onderdelen maken

De federale regering heeft beslist 135 miljoen euro aan kredieten van Defensie te verschuiven naar de FOD Economie en de FOD Financiën. De fondsen zijn bedoeld als investeringshulp voor bedrijven die onderdelen (horizontale staartvlakken) voor de toekomstige F-35-gevechtsvliegtuigen produceren.

24 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 weken geleden
  en in dit land dan maar dromen van de lieve vrede en een propere lucht en de sociale achteruitgang verbloemen. Nog wat tegenslagen en we zijn goed op weg om de status van ontwikkelingsland aan te nemen.
 • Lisette Theunis

  2 weken geleden
  Ze mogen wat onderdelen maken van de Amerikanen, maar we moeten ze dan ook nog eens dubbel gaan betalen. De F35 zijn dus feitelijk nog veel duurder !
 • Michael Steyaert

  2 weken geleden
  135 miljoen aan investeringshulp aan bedrijven die vervolgens hun producten met winst verkopen. Waarom is er investeringshulp nodig ? Dit is je reinste concurrentievervalsing. Net zoals in het verleden bij DHL, geld toesteken om hier te blijven en DHL kon dankzij deze steun uitbreiden en concurrenten uitschakelen. De overheid is de grootste concurrent van de Belgische bedrijven. Tal van voorbeelden hoe bedrijven hierdoor een voorsprong kregen op hun concurrenten.
 • Kevin De Smet

  2 weken geleden
  Ik ga niet klagen want door dat hele circus van de F16 vervanging was er in 2018 wel een zeer dikke airshow en bijna iedere fabrikant deed daar zijn best om te imponeren bijna ongezien zo een airshow in ons eigen Belgenlandje
 • frans Venloo

  2 weken geleden
  Zelfde OVLD die cadeautjes geeft aan vriendjes ( rijken ) en ons belastingsgeld wegsmijt geleerd van de papa zeker Terugzien in 2024 vergeet het niet
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw