Volledig scherm
© Thinkstock

Regering verplicht sterilisatie van katten: "Enkel zo kunnen duizenden levens preventief gered worden"

DierenleedAlle katten geboren na 1 september 2014 moeten gesteriliseerd of gecastreerd worden. Eigenaars krijgen tot 1 januari 2020 om aan de verscherpte regels over de sterilisatie van katten te voldoen. Dat besliste de Vlaamse regering tijdens de afgelopen superministerraad op voorstel van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts.

30 reacties

 • Peter Buyck

  3 jaar geleden
  De eigenaren die dit niet kunnen betalen mogen de dieren niet weggeven dus duizenden kattenmoeders krijgen een spuitje of worden ten minste in een asiel gedropt en worden zij met de kosten opgezadeld. Ethisch he Michel.
 • jean petermans

  3 jaar geleden
  De wet is 1 ding, hoe controleren en handhaven is iets totaal anders
 • zulma terrana

  3 jaar geleden
  Iedereen heeft tegenwoordig houtmijten staan op het platte land . Dit zijn broeihaarden van muizen en ratten .Nu kunnen hier de poezen de overvloed aan muizen en ratten inperken . Eens de katten weg, gaan ze weer gif moeten leggen wat de roofvogels zal decimeren .Nog maar te zwijgen over de plaag van ziektes en kapot geknaagde rommel die knaagdieren meebrengen . Duidelijk een beslissing van een zeer dom ventje .
 • Dorine Segers

  3 jaar geleden
  Binnen hier en vyf jaar worden er geen gewone lapjeskatten meer geboren alleen nog raskatten goed voor de kwekers. Mijn kater is gecastreerd maar daar kies je zelf voor.
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  5 maanden is te VROEG om te castreren,daar komen blaasgruisproblemen van bij katers wegens onvolgroeid en dat is de hel voor het beestje,kan ervan meespreken! Pas na eerste keer sproeien volwassen genoeg om te castreren.Normale mensen hebben geen verplichting nodig om voor het welzijn van hun huisdier deze ingreep te laten doen maar natuurlijk zijn er fokkers van dure raskatten onder de vriendjes van weyts?Geen huis-en tuinkatten meer....de mensen wordt zelfs huisdieren afgepakt.
 1. Hoe onze ziekenhui­zen zich wapenen tegen derde golf: "Er is te goedgelovig gerekend op de burgerzin”
  PREMIUM

  Hoe onze ziekenhui­zen zich wapenen tegen derde golf: "Er is te goedgelo­vig gerekend op de burgerzin”

  Het aantal ziekenhuisopnames neemt toe en met de hete adem van de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten die het aantal besmettingen aanwakkeren, bereiden onze ziekenhuizen zich voor op een derde golf. Wat is momenteel de toestand in de klinieken, wat moet gebeuren om een implosie van het zorgsysteem te vermijden, en zijn er misschien ook lichtpunten? Vragen voor intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) en Marc Noppen, longarts en CEO van het UZ Brussel.
 2. Onderzoek brengt uitsluitsel: overleden 16-jarige zat aan het stuur en reed 100 km/uur bij ongeval in Leefdaal
  Leefdaal

  Onderzoek brengt uitsluit­sel: overleden 16-jarige zat aan het stuur en reed 100 km/uur bij ongeval in Leefdaal

  Tijdens het dodelijk ongeval in Leefdaal zat de overleden T.A.S (16) uit Sint-Niklaas zelf achter het stuur. Na technisch-wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat hij het dubbel van de toegelaten snelheid van 50 km/uur reed. De passagier, ook een 16-jarige jongeman uit Leefdaal, werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en werd ondertussen verhoord. “Hij is zwaar in shock”, zegt Nele Michiels van het Leuvense parket.
 1. Vrees voor onrust in ons land groeit: verscheidene steden vroegen al versterking van federale politie
  Play

  Vrees voor onrust in ons land groeit: verscheide­ne steden vroegen al verster­king van federale politie

  In Nederland zijn protesten tegen de coronamaatregelen en de avondklok gisteren voor de derde dag op rij uitgemond in gewelddadige rellen. Ook bij ons groeit de vrees voor onrust na een aantal verontrustende berichten op sociale media. In Maasmechelen werd maandag een molotovcocktail richting het huis van een oud-burgemeester gegooid. “Maasmechelen, we gaan beginnen”, is te horen op videobeelden van het incident. Ook onder andere in Sint-Niklaas, Genk, Turnhout en Kortrijk wordt opgeroepen om over te gaan tot een opstand. Verschillende steden hebben dan ook al versterking aangevraagd van de federale politie. En dan is het nog afwachten of ook iedereen bediend kan worden...
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"