Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) in de Kamer.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) in de Kamer. © Photo News

Regering verdedigt begin van vaccinatiecampagne: “Voor een voorzichtige aanpak gekozen. Dat is verdedigbaar”

Premier Alexander De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke verdedigen het eerder voorzichtige begin van de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 in ons land. Maar "voorzichtigheid is niet tegengesteld aan snelheid", klonk het donderdag in de Kamer. "Na een zeer voorzichtige periode moeten we nu sneller kunnen gaan."

30 reacties

 • Patrick Verbelen

  2 weken geleden
  Waaraan hebben we het verdiend, wij zijn hier nu eens op niks voorbereid. Pas op, dan denken de heren nog dat zij de redders in nood zijn.
 • Gino Sinnesael

  2 weken geleden
  Een maand geleden klonk het nochtans anders... Is er dan in al die maanden niets voorbereid? In vele landen zijn er al honderdenduizenden vaccinaties gebeurd.
 • Paul Boutsen

  2 weken geleden
  Andere landen hebben blijkbaar veel meer over voor hun bevolking, die al heel wat minder belastingen betalen dan wij. Liever 20% van de vaccins verliezen aan fouten uit onvoorzichtigheid, dan zoals nu wekelijks 500 doden erbij. De regering koos voor het tweede, ik voor het eerste, maar dat is dan ook niet de regering waar ik voor gekozen heb. Ik zal me dus moeten neerleggen bij de 500 doden/week extra de komende weken.
 • Gerard Braeckmans

  2 weken geleden
  Het is en het blijft een geklungel. Roepen dat alles klaar is en dan werkt het weeral niet. Bedankt!
 • Harold Anckaert

  2 weken geleden
  Wat is me dit nu weer, gaan ze zich echt proberen op deze manier eruit te praten! Jullie hebben zich gewoon nog niet voorbereid zoals het hoort, en nu terug is men te laat om een strategie uit te zetten! Nooit voorbereid en in alles te laat, daarin staan ze in de top van Europa! Je zult zien in NL dat als ze beginnen met vaccineren, dat ze in enkele maanden zullen klaar zijn! België en deze niet verkozen regering houdt ons gevangen en boetes, terwijl zij on s geld kwistig spenderen!!
 1. Nu WHO opnieuw waarschuwt voor Britse coronavariant: hoeveel gevallen telt ons land ondertussen?

  Nu WHO opnieuw waarschuwt voor Britse coronavari­ant: hoeveel gevallen telt ons land ondertus­sen?

  Europa moet "meer doen" met het oog op de "alarmerende situatie", veroorzaakt door de nieuwe, besmettelijkere virusvariant die zich vanuit het Verenigd Koninkrijk ook naar andere landen verspreidt. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gezegd. In ons land kwamen tot nog toe vier besmettingen met de Britse coronavariant aan het licht. Viroloog Steven Van Gucht van het gezondheidsinstituut Sciensano verwacht echter dat dat aantal nog zal toenemen, “want we hebben nu heel wat teruggekeerde reizigers getest”, vertelt hij aan HLN.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt