Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Regering stelt voor leraren vrijaf te geven voor lerarenopleiding

De Vlaamse regering stelt voor om leraren die de lerarenopleiding nog volgen daarvoor een vermindering van hun opdracht te geven. Het voorstel van Onderwijsminister Ben Weyts wordt voor overleg voorgelegd aan de sociale partners.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Wat verandert er en hoe moet het nu verder met de eindtermen? Zes vragen aan Weyts, Boeve, twee experts en een vakbondsvrouw
  PREMIUM

  Wat verandert er en hoe moet het nu verder met de eindtermen? Zes vragen aan Weyts, Boeve, twee experts en een vakbonds­vrouw

  “Eindtermen zijn het enige instrument van de overheid om de lat hoger te leggen” versus “We zaten in een opbod waarbij men de kar bleef opladen.” Hoe moet het verder, nu de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad secundair zijn vernietigd, nadat Katholiek Onderwijs Vlaanderen naar het Grondwettelijk Hof trok. Wat verandert er en voor wie? Zes vragen aan onder meer de tenoren Lieven Boeve en Ben Weyts, twee experts en een vakbondsvrouw. “Dezelfde mensen die de eindtermen hebben gemaakt, moeten nu weer rond tafel... in een andere machtsverhouding”.