BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Regering schroeft beveiliging in havens en op Noordzee op

Een nieuwe wet maritieme beveiliging, die vrijdag groen licht kreeg op de federale ministerraad, voorziet biometrische toegangscontroles in de havens en maakt het mogelijk om schepen makkelijker te weren. De nieuwe regels zitten er al een tijdje aan komen, maar zijn gezien de Russische oorlog in Oekraïne des te actueler.

19 reacties

 • Karel Dillen

  4 maanden geleden
  En men volhardt in de waanzin. PVDA heeft er volgende keer alvast een stem bij.
 • Liane Den abt

  4 maanden geleden
  Investeren in technologie en anticiperen op de huidige gebeurtëssen is belangrijk.
 • Norbert De Keulenaer

  4 maanden geleden
  Oei, iemand is wakker geschoten inzake veiligheid !! Als duurt het weer meer dan een jaar vooraleer de uitvoering van een wet er komt. Onze wetgevende macht heeft toch zo veel werk met het maken van andere onbenullige wetteksten.
 • Bjorn Van Bokhoven

  4 maanden geleden
  Altijd dat negatieve! Wees blij dat we de navo en Amerika hebben! Of je had Russisch geweest.
 • willy staes

  4 maanden geleden
  Door Russen te weren zitten wij in onze eigen zakken , de belastingbetaler zal het gelag wel voelen, waarom hebben ze destijds de VS niet geboycot als ze napalm op kinderen dropte in Vietnam ? nu speelt het ego van twee meer rol dan mensenlevens ,Putin en Zelensky
 1. ‘Regenbooggemeente’ Oostende weigert homokoppel te erkennen als vaders van 4-jarige Rocco: “Eén van ons moet onze zoon adopteren: dit is te gek voor woorden”
  Oostende

  ‘Regenboog­ge­meen­te’ Oostende weigert homokoppel te erkennen als vaders van 4-jarige Rocco: “Eén van ons moet onze zoon adopteren: dit is te gek voor woorden”

  Uitgerekend op de dag van de Antwerp Pride gaat een oproep van Stefan Westerlinck (44) en zijn partner Kevin (39) viraal: het koppel uit Oostende kreeg het nieuws dat één van hen hun zoon Rocco moet adopteren. Ze raken immers niet allebei erkend als vader van de jongen van vier die via draagmoederschap in Amerika werd geboren. “Het is frustrerend dat net een ‘regenbooggemeente’ als Oostende hier geen voortrekkersrol in speelt”, zeggen ze.