Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo)
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) © BELGA

Regering opent zeven nieuwe zorgcentra voor slachtoffers seksueel geweld

De federale regering opent volgend jaar drie nieuwe zorgcentra voor Seksueel Geweld, waar slachtoffers op om het even welk moment terecht kunnen. In 2022 komen er daar nog eens vier bij. Dat maakt staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) bekend. 

2 reacties

 • Dirk Dierckx

  2 jaar geleden
  Dat de groen dit eens zelf betalen er zijn al meer dan mogelijkheden genoeg zonder nog wat vriendenpostjes bij te maken.
 • Reginald Sanders

  2 jaar geleden
  Respect voor alle vrouwen in de wereld en in onze eigen maatschappij, maar wat met het gepleegde geweld op mannendoor vrouwen en dit op alle vlakken.
 1. We krijgen een ‘frisse’, atypische hittegolf: hoe komt dat?
  Play

  We krijgen een ‘frisse’, atypische hittegolf: hoe komt dat?

  Ons land krijgt deze week te maken met de eerste hittegolf van de zomer, of toch als de weersvoorspellingen blijven kloppen. Vanaf vandaag zullen er temperaturen boven de 30 graden worden gemeten, terwijl het kwik vrijdag en in het weekend oploopt tot 34 à 35 graden. Volgens onze weerman Frank Duboccage trekt er deze keer echter een ‘frisse’ hittegolf over België. “En dat is atypisch voor onze streken”, klinkt het.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.