Premier Sophie Wilmes (MR, m.) en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld, r.).
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmes (MR, m.) en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld, r.). © BELGA

Regering neemt maatregelen voor bedrijven getroffen door coronavirus

De federale regering neemt zoals aangekondigd een aantal maatregelen om bedrijven die impact ondervinden van het coronavirus te ondersteunen. Bedrijven die betalingsmoeilijkheden ondervinden, kunnen uitstel krijgen voor de betaling van belastingen en sociale bijdragen. 

10 reacties

 • GISLAIN GOSSEYE

  1 jaar geleden
  En wat gaan ze doen voor hun eigen overheidspersoneel? Zouden ze niet beter al diegenen die 2 tot 3 dagen per week mogen thuiswerken niet beter en dit tijdelijk volledig laten thuiswerken? Met deze maatregelen zullen bepaalde overheidsdiensten er voor zorgen dat de administratie kan blijven voortwerken en dat de boel niet volledig stilvalt.
 • Jean Gobin

  1 jaar geleden
  laten we het parement dan ook 70 procent van hun loon toewijzen zolang er geen regering is ...
 • Jaak Casteleyn

  1 jaar geleden
  Die Nationalist heeft liever een applaus van de bedrijven dan van zijn Vlaamse inwoners door wie hij brood op de plank krijgt. Wakker worden, volgende verkiezing naar de uitgang stemmen. Nog geen simpel mondmasker kan hij aan de bevolking ter bescherming geven.
 • Lieve Van Tallo

  1 jaar geleden
  Ik heb altijd gezegd dat het een partij is voor de werkgevers, gewone burgers geven ze geen moer om!
 • Thomas Alliet

  1 jaar geleden
  En wat met bedrijven die letterlijk helemaal geen inkomsten meer kunnen genereren? Mijn firma zit in de dienstensector en al mijn contracten worden geannuleerd.
 1. Onderwijsoverleg: waarschijnlijk geen mondmaskerplicht volgend schooljaar
  8

  Onderwijs­over­leg: waarschijn­lijk geen mondmasker­plicht volgend schooljaar

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hoopt dat scholen het nieuwe schooljaar in code groen zullen kunnen starten. Dat wil zeggen dat er geen coronamaatregelen meer van kracht zouden zijn. Voorlopig moeten leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en van de middelbare scholen nog steeds een masker dragen tijdens de les. Weyts wil nu in overleg met de virologen bekijken of die maatregel voor de laatste twee weken van het schooljaar al kan worden losgelaten. “We zijn blij dat scholen het vertrouwen krijgen dat ze na hun inspanningen verdienen”, reageert de directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Lieven Boeve.