Een IS-gelieerde website verspreidde in januari 2015 deze foto waarop een aanhanger van Islamitische Staat in Raqqa voetballen uitdeelt aan kinderen. Naar schatting verblijven nog 162 kinderen met een Belgische link in Syrië en Irak, van wie er 149 jonger dan 12 jaar zijn en ongeveer 80 procent ter plaatse is geboren.
Volledig scherm
Een IS-gelieerde website verspreidde in januari 2015 deze foto waarop een aanhanger van Islamitische Staat in Raqqa voetballen uitdeelt aan kinderen. Naar schatting verblijven nog 162 kinderen met een Belgische link in Syrië en Irak, van wie er 149 jonger dan 12 jaar zijn en ongeveer 80 procent ter plaatse is geboren. © ap

"Regering moet IS-kinderen terughalen"

De Belgische regering moet kinderen van Belgische IS-strijders terughalen uit Syrië en Irak. Dat zeggen Thomas Renard en Rik Coolsaet van het Egmontinstituut vandaag in De Standaard en Le Soir.

151 reacties

 • freddy depaepe

  3 jaar geleden
  nooit naar hier halen
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  En als die kinderen later IS-terroristen worden of aanstoken, wie zal er dan opstaan om de verantwoordelijkheid op zich te nemen ! Zeker niet de huidige sLinkse pleiters voor een humaan beleid.
 • Ronny Biesen

  3 jaar geleden
  Voed de kinderen ginder opnieuw op. Hun leven is nu daar, ze kennen zelfs Belgie niet.
 • Hendrik Goris

  3 jaar geleden
  De ouders zijn blijkbaar bereid hun kinderen naar ons te sturen? Naar de grootouders? Die zijn bewezen onbekwaam zijn hun kinderen op te voeden naar onze democratische normen. Rest dan nog de "gezinshereniging" met de ouders? Neen, dank u, het is zo goed als of ik het al gehad heb.
 • Hendrik Goris

  3 jaar geleden
  Kindertjes en hun ouders zijn in islamitisch gebied en zijn allicht blij geoordeeld te worden volgens de sharia. Kindertjes en hun ouders worden hier toch maar gediscrimineerd door islamofoben (lees maar de reacties hier!), ginder in verweggistan zal dat niet gebeuren. Iedereen content toch!
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser