Volledig scherm
© Photo News

Regering maakt vaccinatiestrategie bekend: “Voor de zomer zal meerderheid nog niet ingeënt zijn”

De bewoners en het personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Dat is bekendgemaakt na de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC), waarop de acht ministers van Volksgezondheid van ons land samenzaten om een vaccinatiestrategie te bepalen. Hoewel we in januari uit de startblokken schieten, zal de meerderheid van de bevolking deze zomer echter nog niet gevaccineerd zijn.

83 reacties

 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  De vaccinaties kunnen één jaar duren vooraleer iedere Belg behandeld is. Dat is lang. Ik stel mij daarom de vraag hoe de Fransen of de Duitsers het zullen oplossen? Maar die hebben ook een centrale logistiek en dat hebben wij niet. Bij ons zit dat verdeeld over 9 ministers. Hier is men er nog niet uit.
 • Stefaan De Vos

  2 maanden geleden
  Ministers van Volksgezondheid, acht! Eén in Vlaanderen en één federaal en de zes anderen in het zuiden van het land en Brussel. De Franstaligen moeten gewoon opkuis houden. Dezelfde situatie met de negentien Franstalige burgemeesters van Brussel. In Franstalig België moet worden opgetreden. Vlaanderen werkt efficiënt en transparant.
 • Cris Verwilligen

  2 maanden geleden
  veel te onoverzichtelijk. Zou eerder van de jeugd af beginnen via scholen en dan opschuiven naar de werkenden en dan de ouderen, dus op leeftijd van jong naar oud. Voordeel is dan dat de jeugd en de werkenden weer meer vrijheid krijgen en dat de ouderen dan automatisch ook passief beschermd worden en familie kunnen zien. Zoals zij het doen zal het inderdaad lang duren. Zal weer een politiek compromis zijn zeker? 
 • Marc Wouters

  2 maanden geleden
  Wat een vreemd besluit om eerst de ouderen  en hun zorgpersoeel als eerste te vaccineren !! Laat me duidelijk zijn, ik behoor ook tot die groep. Echter vind ik het meest logische én noodzakelijke dat we beginnen met die mensen die dagelijks 'aan het bed' in de ziekenhuizen staan én de mensen die de industrie draaiend houden.  Als oudje zal ik me wel even aan de veiligheids voorschriften houden en mijn beurt afwachten.  Of moet is dit weer een tegemoetkoming aan het stuntelwerk van 'Beke'?
 • Leo Marien

  2 maanden geleden
  Schaf heel die federale materie af, straks gaat men nog vechten om het vaccin. Iedereen ziet toch dat dit niet werkt. Het volgende probleem kun je nu reeds voorspellen. Door het vaccineren zo te spreiden zullen de gevaccineerden weigeren om zich nog aan de regels te houden, waarom zou je ook.  Ze hebben het over een ploeg van 11 miljoen, maar meer dan de helft zit op de bank. 
 1. Bredere testing en verbod op buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder 13 jaar in zes Noord-Limburgse gemeenten
  Noord-Limburg

  Verbod op buiten­school­se activitei­ten voor kinderen onder 13 jaar in Noord-Lim­burg

  Uit voorzorg heeft de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters in overleg met de lokale burgemeesters beslist om alle buitenschoolse activiteiten (inclusief kampen) voor kinderen onder 13 jaar binnen de Eerstelijnszone Noord-Limburg (Hamont-Achel, Lommel, Pelt, Peer, Hechtel-Eksel en Bocholt) voorlopig stop te zetten, dit ten minste tot en met vrijdag 12 februari 2021. Deze beslissing moet lokaal de verspreiding van het coronavirus tegengaan.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift