In ‘Bistro Marron’ nemen ze het zekere voor het onzekere en draagt het zaalpersoneel voortaan mondmaskers. “We willen zowel onszelf als onze klanten beschermen.”
Volledig scherm
PREMIUM
In ‘Bistro Marron’ nemen ze het zekere voor het onzekere en draagt het zaalpersoneel voortaan mondmaskers. “We willen zowel onszelf als onze klanten beschermen.” © Simon Mouton Photo News

“Regering loopt een beetje achter, dus doen we het zelf maar”: deze Vlamingen verstrengen zelf hun coronaregels

Niemand heeft zin om opnieuw een mondmasker te dragen of zijn plannen aan te passen aan het coronavirus, maar een aantal Vlamingen nemen het zekere voor het onzekere. Ze willen niet wachten tot de overheid met eventuele strengere regels op de proppen komt. “We hebben ons afterworkfeestje van volgende maand geannuleerd omdat we vrezen dat mensen tegen dan niet gaan durven te komen.”

  1. Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”
    Play

    Nederland­se arts in Zuid-Afri­ka over omikronva­ri­ant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

    Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: “Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild”, vertelt Tempelman.