Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Regering lanceert breedbandplan om 'witte zones' weg te werken

De federale ministerraad heeft op voorstel van minister van Telecom Petra De Sutter (Groen) het licht op groen gezet voor de lancering van een nationaal ‘breedbandplan’. Dat dient onder meer om de witte zones, gebieden waar nog geen snel vast internet voorhanden is, weg te werken.

6 reacties

 • caroline Moortgat

  2 weken geleden
  En de prijzen? Vandaag in frankrijk bjj red by sfr heb je ongelimiteerd bellen en 130 GB per maand voor 12€, de prijs is a vie en geen contractduur, daar kunnen we in belgie alleen maar van dromen, gelukkig woon ik vlakbij de franse grens en heb ik zo onbeperkt telefoneren en veel internet via een 4G router gericht op de Franse mast in Bray Dunes
 • danny de paepe

  2 weken geleden
  Waarom is bij ons, alles veeeeeeel duurder voor telecom, dan in de rest van Europa?
 • Patrick Jonkers

  3 weken geleden
  Er dient ook werk gemaakt te worden om internet "betaalbaar" te maken vooral voor gepensioneerden. Alleen internet/TV kost (€72) bij mij evenveel als elektriciteit (licht, stroom, koken en bijverwarming) en drinkwater samen (€70).
 • bob jansens

  3 weken geleden
  binnenkort 5G op de Hoge Venen, in de Kalmthoutse heide en in Het Zwin... maar niet in Brussel
 • Yvan Lissens

  3 weken geleden
  In veel landen moet je zelf maar zien hoe je aan een sterker signaal voor Internet/telefonie geraakt als men "in het hol van Pluto" gaat wonen. Hier gaat de overheid de operatoren weer een hoop subsidies geven en daarna slaan de operatoren hun prijzen nogmaals op om de "investeringen" te bekostigen. De burger wordt weer tweemaal gerold.
 1. N-VA verliest zwaargewicht in Antwerps stadsbestuur: Fons Duchateau gaat fusie ziekenhuizen in goede banen leiden
  ANTWERPEN

  N-VA verliest zwaarge­wicht in Antwerps stadsbe­stuur: Fons Duchateau gaat fusie ziekenhui­zen in goede banen leiden

  N-VA ziet één van zijn absolute kopstukken vertrekken uit het Antwerps stadsbestuur. Schepen Fons Duchateau (N-VA) ruilt vanaf 1 juni de politiek voor een topjob bij de ziekenhuisgroepen ZNA en GZA. Hij moet de vergevorderde plannen voor een fusie van de twee groepen in goede banen leiden. Dat maakte hij dinsdagavond zelf bekend na de raad van bestuur van de nieuwe vzw die de samenwerking tussen ZNA en GZA bundelt.
 2. HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Dit is jullie mening
  57

  HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektri­sche bedrijfswa­gens fiscaal aantrekke­lijk te maken? Dit is jullie mening

  De federale regering heeft een akkoord bereikt over de vergroening van het woon-werkverkeer. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime. In het begin zullen ze 100 procent fiscaal aftrekbaar zijn, maar die aftrekbaarheid wordt geleidelijk verminderd. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Eerder lieten we de experts hierover aan het woord, nu is het jullie beurt.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek