Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Regering lanceert breedbandplan om 'witte zones' weg te werken

De federale ministerraad heeft op voorstel van minister van Telecom Petra De Sutter (Groen) het licht op groen gezet voor de lancering van een nationaal ‘breedbandplan’. Dat dient onder meer om de witte zones, gebieden waar nog geen snel vast internet voorhanden is, weg te werken.

6 reacties

 • caroline Moortgat

  1 jaar geleden
  En de prijzen? Vandaag in frankrijk bjj red by sfr heb je ongelimiteerd bellen en 130 GB per maand voor 12€, de prijs is a vie en geen contractduur, daar kunnen we in belgie alleen maar van dromen, gelukkig woon ik vlakbij de franse grens en heb ik zo onbeperkt telefoneren en veel internet via een 4G router gericht op de Franse mast in Bray Dunes
 • Danny De paepe

  1 jaar geleden
  Waarom is bij ons, alles veeeeeeel duurder voor telecom, dan in de rest van Europa?
 • Patrick Jonkers

  1 jaar geleden
  Er dient ook werk gemaakt te worden om internet "betaalbaar" te maken vooral voor gepensioneerden. Alleen internet/TV kost (€72) bij mij evenveel als elektriciteit (licht, stroom, koken en bijverwarming) en drinkwater samen (€70).
 • bob jansens

  1 jaar geleden
  binnenkort 5G op de Hoge Venen, in de Kalmthoutse heide en in Het Zwin... maar niet in Brussel
 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  In veel landen moet je zelf maar zien hoe je aan een sterker signaal voor Internet/telefonie geraakt als men "in het hol van Pluto" gaat wonen. Hier gaat de overheid de operatoren weer een hoop subsidies geven en daarna slaan de operatoren hun prijzen nogmaals op om de "investeringen" te bekostigen. De burger wordt weer tweemaal gerold.
 1. Duikers spotten zoogdier tijdens tochtje op Noordzee: “Een adembenemend tafereel”
  Play

  Duikers spotten zoogdier tijdens tochtje op Noordzee: “Een adembene­mend tafereel”

  Een paar duikers merken een zoogdier op naast hun boot in de Noordzee. Het dier speelt zo’n 10 minuten rond in de golven van de boot, waardoor de vrienden genoeg tijd hebben om beeldmateriaal te maken. Op de beelden is te zien hoe het dier soms bovenkomt en dan weer onder het water duikt. Of het een dolfijn of bruinvis is kunnen de duikers niet uitmaken, maar het tafereel zorgt wel voor een prachtig moment.