Regering kondigt hervormingen aan bij voedselagentschap na nieuw vleesschandaal: "Dit zijn maffiapraktijken"

Federaal Minister van Landbouw en Middenstand Denis Ducarme (MR) heeft in de Kamer hervormingen aangekondigd bij het Federaal Voedselagentschap over de manier van controleren en het doorspelen van informatie naar de politiek. Het FAVV moest zich deze namiddag in het parlement verdedigen voor het nieuwe vleesschandaal rond het bedrijf Veviba. Sp.a wil dat FAVV-voorzitter Herman Diricks opstapt.

142 reacties

 • Michel Jacobs

  4 jaar geleden
  In de kliniek waar ik werk was iedereen enkele weken geleden op voorhand op de hoogte van een hygiëne inspectie van Volksgezondheid. Misschien daar de boel ook eens 'opkuisen'.
 • Tom Faes

  4 jaar geleden
  Besparen op controle jokke, DAT, is de oorzaak Vijftien controleurs voor al die bedrijven . En wie is de oorzaak van deze besparing jokke ? juist dat is nva en waar is dat geld van die besparing naartoe jokke ? Naar de nva zakken weer juist jokke . Dat is niet vijf jaar geleden gebeurt maar nu jokke met de nva .
 • Ronny Demeyere

  4 jaar geleden
  Vergeet zijn opstappen want hij is een OVLD lid. Zie ook naar hun fractievoorzitter in de kamer die ook doodleuk blijft zitten na het telenet schandaal.
 • vanaeken jokke

  4 jaar geleden
  Beste Emiel Clarijs als gij denkt dat het in vorige regeringen niet gebeurde droom dan verder.Zolang de controles niet onaangekondigd gebeuren zal het blijven bestaan.Maar droom rustig verder over de vorige amateurs Elio en kornuiten die België aan de afgrond afgezet hebben.
 • emiel Clarijs

  4 jaar geleden
  Aankondigen wel, maar daar blijft het bij met deze regering de wever michel, amateurs van de eerste tot de laatste.
 1. Doemscenario dreigt bij onvoldoende nieuwe gascentrales: “Activatie afschakelplan in uiterste geval bij winterpiek”
  Play

  Doemscena­rio dreigt bij onvoldoen­de nieuwe gascentra­les: “Activatie afschakel­plan in uiterste geval bij winterpiek”

  Gaat het licht uit in bepaalde delen van ons land als we na de geplande kernuitstap te maken krijgen met een winterpiek? Die vraag dringt zich meer en meer op, nu er niet genoeg gascentrales dreigen te komen. Die nieuwe centrales zijn cruciaal voor het plan van de federale regering om de kerncentrales tegen 2025 te sluiten. Experts waarschuwen voor een mogelijk doemscenario.