De regering is het eens geraakt over een opdeling van Vlaanderen in 17 regio's, bevestigt minister-president Jan Jambon (N-VA). Voor Limburg is nog verder overleg nodig.
Volledig scherm
De regering is het eens geraakt over een opdeling van Vlaanderen in 17 regio's, bevestigt minister-president Jan Jambon (N-VA). Voor Limburg is nog verder overleg nodig. © BELGA

Regering is het eens geraakt: Vlaanderen wordt opgedeeld in 17 regio's

De regering is het eens geraakt over een opdeling van Vlaanderen in 17 regio’s. Dat bevestigt het kabinet van minister-president Jan Jambon (N-VA). “Bestuurlijk zetten we een grote stap in Vlaanderen”, zegt hij. Oppositiepartijen Groen, sp.a en Vlaams Belang zijn kritisch voor de plannen, ook al staan ze algemeen genomen achter de grote principes.

365 reacties

 • Robert Van Garderen

  5 maanden geleden
  Gelukkig is hier wel tijd voor maar om een degelijk vaccinatieplan te verzinnnen.
 • eric van der jeugdt

  5 maanden geleden
  Dan kunnen ze een extra regiobelasting invoeren he.
 • Peggie Van Audenhove

  5 maanden geleden
  Nog meer versnippering, waarom is dat nodig? Tenzij voor jobcreatie en om alles nog onoverzichtelijker te maken zodat de simpele organisatie in het honderdduizend loopt omdat er geen overzicht is. En de belastingbetaler zal wel betalen.
 • kamiel De Vleeschouwer

  5 maanden geleden
  Grappig, niemand wil precies bij Mechelen horen. Ik kan ze geen ongelijk geven. Mechelen is één van de duurste steden in het land. Ze wordt bestuurd door een kartel gevormd door egotrippers als Somers en Calvo aangevuld met enkele weggelopen CD&V ers. Het geld gaat naar de binnenstad en alles buiten de ring laat men stikken, behalve voor parkeermeters.
 • Marlen Rabaey

  5 maanden geleden
  Terug naar 1 federale regering . En al de rest afschaffen was veel beter geweest. Dat zou ons enorme besparingen opleveren. Maar ze doen het tegenovergestelde met wat zijn jullie eigenlijk bezig , België een speldenprik groot en we hebben het grootst aantal politiekers , normaal dat alles hier in het honderd loopt.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.