Een Falcon 7X.
Volledig scherm
Een Falcon 7X. © Creative Commons N509FZ

Regering huurt -in alle discretie- twee Falcon 7X-toestellen voor VIP-vloot

De regering heeft vorige week in alle discretie beslist twee Falcon 7X-toestellen, luxetoestellen van de Franse vliegtuigbouwer Dassault, te huren om de toekomst van de ‘witte vloot’ te garanderen. De witte vloot van Defensie bestaat uit passagierstoestellen die onder meer gebruikt worden voor vluchten van de koning, ministers en leden van Europese instanties.

45 reacties

 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Hij of zij zal daar wel niet alleen inzitten, want dan is dat werkelijk overtrokken. Dus wat familie en vrienden mee voor het shoppen en een paar secretarissen. Het moet die ministers een heerlijk gevoel geven om niet met een gewone lijnvlucht te moeten tussen de mensen zitten.
 • Robbe Goossens

  2 jaar geleden
  Dit is niet alleen voor vluchten met politiekers, ook voor bijvoorbeeld gewonde landgenoten naar België te evacueren worden deze gebruikt...
 • shelly truffel

  2 jaar geleden
  Wij besparen en de politiekers verspillen, het zal nooit veranderen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Ons Mathilde en dochter vlogen onlangs toch met een gewoon KLM lijnvlucht? M.a.w. 2 vliegtuigen voor de ministers en Europese leden. Over hoogheidswaanzin gesproken, mr Reynders. Familie De Croo kan nu verder in stijl hun zaken beheren in Afrika. Raar dat de oppositie niet met tegenstand is gekomen. Vooral Groen en Ecolo dan. 124.000.000 per jaar of op 10 jaar. Dat mag niet in de Media komen waarschijnlijk. De kilometerheffing voor milieu kan die persoonlijke luxe onkosten wel dragen, zeker?
 • van den eeden maria

  2 jaar geleden
  OPgepast als een liberaal komt vertellen dat we besparen op deze wijze. We hebben dat in het verleden nog iemand horen vertellen van de Vlaamse tegenhanger van MR.