Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Regering heeft akkoord over verplichte vaccinatie voor zorgmedewerkers

Het federale kernkabinet is het vrijdagavond na een hele dag onderhandelen eens geworden over een regeling voor de vaccinatieplicht in de zorg. Vanaf 1 januari krijgt het zorgpersoneel drie maanden de tijd om zich te laten vaccineren. Wie dat daarna nog weigert wordt ontslagen en krijgt dan meteen een volledige werkloosheidsuitkering, of wordt geschorst zonder loon.

29 reacties

 • Waltraud Heuser

  6 maanden geleden
  Het zijn niet alleen de zorgverleners die gevacineerd moeten worden maar de hele bevolking. Dat ze daar zolang over die beslissing vergaderen is niet te begrijpen. Het gaat niet om een paar personen maar over de hele bevolking
 • Mike Sur le ruiseau

  6 maanden geleden
  Stelt iemand zich überhaupt de vraag waarom mensen uit de medische sector zich niet willen laten vaccineren?
 • Sam Bedfort

  6 maanden geleden
  Hopelijk regent het rechtszaken. Iemand verplicht inspuiten met een experimenteel vaccin dat zoveel bijwerkingen heeft en waarvan de firma de resultaten van hun onderzoek pas tegen 2076 wilt vrijgeven is een misdaad tegen de mensheid.
 • Bob Boomer

  6 maanden geleden
  Tja ... dat worden dan weer "foert-stemmers" voor extreme partijen. Blijkbaar lijkt voorschrijdend inzicht bij de Vivaldi-coalitie pas duidelijkheid te scheppen als het te laat is. Te laat, de rode draad doorheen de corona aanpak.
 • Gino SINNESAEL

  6 maanden geleden
  Dit was te verwachten met de drastische versoepelingen van vlak voor de zomervakantie en begin oktober. Daar is enkel de regering voor verantwoordelijk, niet de burger, ook niet de antivaxers, want... de vaccinatie is op vrijwillige basis! zolang Vivaldi de vaccinatie niet verplicht. Maar dat doen ze niet om electorale redenen, niét voor onze volksgezondheid, en DAAR wringt het schoentje!