Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © vincent duterne/photo news

Regels lossen na zomer? “Mogelijk, maar moeten bereid zijn terug te schakelen”

Als de cijfers het toelaten en de vaccinatiegraad voldoende hoog is, moet het mogelijk zijn om na de zomer terug te keren naar een normaal leven. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano in een interview met Belga. "Maar we moeten dan wel bereid zijn om terug te schakelen indien dat nodig is", klinkt het.

2 reacties

 • Sonia Vandeleene

  1 maand geleden
  Ik hoop echt vanaf 1 sept geen mondmaskers meer dragen in de winkels. Dat men het dan maar verplicht voor wie niet wil of kan gevaccineerd worden. Ik weet dat in aziatische landen men het altijd draagt maar dat is niet om virussen te vermijden maar voor de smog. Als men het wil blijven verplichten tot einde zomer 2022 dan had men maar reizen moeten verbieden en elke burger toegang weigeren tot ons land als men komt uit UK , Brazilie , India en zo voorts.
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  De risico's zullen stijgen tijdens de vakantie als reizigers van over de hele wereld, kris kras door elkaar wurmen in de vakantiecentra. Nadien bij thuiskomst zal het verdict vallen! Vanaf half september wordt het spannend.
 1. Eerste publieke borstvoedingsbank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijkste zaak ter wereld”
  Kortrijk

  Eerste publieke borstvoe­dings­bank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijk­ste zaak ter wereld”

  Op de Grote Markt in Kortrijk kunnen mama’s tot eind augustus de allereerste borstvoedingsbank van het land uitproberen. Het is een initiatief van femtechmerk Elvie om het taboe rond borstvoeden in het openbaar te doorbreken. De bank promoot borstvoeden en afkolven ‘en plein public’, in het teken van de Wereld Borstvoedingsweek van 1 tot en met 7 augustus. “We benadrukken dat het de natuurlijkste zaak ter wereld is”, klinkt het bij Elvie.