Federaal minister van Werk Nathalie Muylle.
Volledig scherm
Federaal minister van Werk Nathalie Muylle. © BELGA

Regels gelegenheidswerknemers landbouw versoepeld wegens nood aan werkkrachten

Bij de start van het oogstseizoen in de land- en tuinbouw hebben minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) en haar collega van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) de regels rond gelegenheidswerkers versoepeld om voldoende plukkers in het algemeen en buitenlandse plukkers in het bijzonder ter beschikking te hebben.

 1. Tekort aan seizoensarbeiders dreigt drama te worden voor West-Vlaamse landbouw: “Duizenden Polen en Roemenen maakten vorige week rechtsomkeer”

  Tekort aan seizoensar­bei­ders dreigt drama te worden voor West-Vlaam­se landbouw: “Duizenden Polen en Roemenen maakten vorige week rechtsom­keer”

  Door de coronacrisis staan er weinig of geen Oost-Europese seizoensarbeiders op de Vlaamse velden. Het Algemeen Boeren Syndicaat trekt aan de alarmbel. “Normaal kunnen we op 15.000 seizoensarbeiders rekenen. Nu moeten we het met een tiende daarvan doen. Als er niet snel extra mankracht gevonden wordt, dreigen veel gewassen niet of niet volledig geoogst te worden.” Het ABS roept daarom mensen die weinig om handen hebben op om op het veld te gaan werken.
 2. Koelkasten vaccinatiecentrum Gent uitgevallen: 25.000 dosissen blijven bruikbaar
  Gent

  Koelkasten vaccinatie­cen­trum Gent uitgeval­len: 25.000 dosissen blijven bruikbaar

  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Flanders Expo in Gent de koelkasten uitgevallen waarin de coronavaccins worden bewaard. Ook de noodgenerator deed het niet. Even leek het erop dat 25.000 vaccinatiedosissen in de vuilnisbak zouden belanden, maar ze zijn allemaal veilig verklaard door het FAGG. “Om 10 uur is het centrum weer opgestart, met vaccins die we in allerijl uit het UZ Gent en andere vaccinatiecentra lieten overkomen.”