Federaal minister van Werk Nathalie Muylle.
Volledig scherm
Federaal minister van Werk Nathalie Muylle. © BELGA

Regels gelegenheidswerknemers landbouw versoepeld wegens nood aan werkkrachten

Bij de start van het oogstseizoen in de land- en tuinbouw hebben minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) en haar collega van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) de regels rond gelegenheidswerkers versoepeld om voldoende plukkers in het algemeen en buitenlandse plukkers in het bijzonder ter beschikking te hebben.

  1. Tekort aan seizoensarbeiders dreigt drama te worden voor West-Vlaamse landbouw: “Duizenden Polen en Roemenen maakten vorige week rechtsomkeer”

    Tekort aan seizoensar­bei­ders dreigt drama te worden voor West-Vlaam­se landbouw: “Duizenden Polen en Roemenen maakten vorige week rechtsom­keer”

    Door de coronacrisis staan er weinig of geen Oost-Europese seizoensarbeiders op de Vlaamse velden. Het Algemeen Boeren Syndicaat trekt aan de alarmbel. “Normaal kunnen we op 15.000 seizoensarbeiders rekenen. Nu moeten we het met een tiende daarvan doen. Als er niet snel extra mankracht gevonden wordt, dreigen veel gewassen niet of niet volledig geoogst te worden.” Het ABS roept daarom mensen die weinig om handen hebben op om op het veld te gaan werken.